Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norgesmesterskapet i fotball

Selv om Eliteserien vinner 75–11 er det fortsatt gøy på landet

Stabæk var ett minutt unna pinlig tap i cupens første runde. Ballen er fortsatt rund.

CUPEN PÅ SITT BESTE: Rundt 2500 tilskuere så Vålerenga herje med Årvoll og Christian Borchrevink heade inn 8-0. Foto: NTB Scanpix
CUPEN PÅ SITT BESTE: Rundt 2500 tilskuere så Vålerenga herje med Årvoll og Christian Borchrevink heade inn 8-0. Foto: NTB Scanpix Vis mer

RUNDT 2500 TILSKUERE på Årvoll-Vålerenga forteller alt om cupens fortreffelighet i de tidlige rundene. Hvor mye det blir når Eliteserien kommer på besøk er ikke poenget. Det handler om hvor mange som kommer.

FJORTEN AV SEKSTEN eliteserielag, med Stabæk inkludert, vant til slutt 75-11 over røkla. Det er som seg hør og bør. Det er sånn det skal være. Men det hører med til historien at Ranheim måtte ha straffespark for å slå Kvik (nivå fire) 1–0 på Rosenborgs kunstgress, og at Stabæk trengte 89 minutter for å ta Ullern (nivå fire) til 2–2 og ekstraomganger.

Etter det var 3. divisjonslaget kjørt (3-5).

CUPFINALEN 2018 SPILLES 2. desember. Det er som i fjor første søndag i advent. Det er veldig forståelig i et sesongforlengende perspektiv der Norges Fotballforbund og klubbene ønsker å presse klimaet i begge ender av sesongen.

Hva konkurransefortrinn inn mot Europa gjelder, og er det noe norsk fotball trenger så er det å gjøre seg sjøl så mange tjenester som mulig, er det direkte dumt.

NORGES FOTBALLFORBUND HAR hørt argumentene om å snu cupen fra vår/høst til høst/vår. Det ble nevnt sammen med forslaget til ny seriestruktur i 2015, det som ble nedsablet før det egentlig var sendt ut på høring. Siden det er det vel egentlig bare denne spaltisten som har tatt det opp med jevne mellomrom. Og hadde NFF hatt bedre argumenter enn tradisjon og vanen det er å avslutte sesongen med cupfinale på Ullevaal stadion, fordi det passer Fotball-Norge så godt med samling og cupfinaleseminar i Oslo når seriespillet er ferdig, da kan jo alle komme, hadde jeg sluttet å mase.

Men det har de ikke.

MED FIRE CUPRUNDER fra juli til sesongslutt og med kvartfinaler, semifinaler og finale på våren ville Norge fått en fersk cupvinner rett inn i kvalifiseringen til Europa League en drøy måned seinere, ikke åtte måneder etter finalen slik det er nå. Så lenge deltakelse i E-cupene er et definert mål mener jeg det er et fortrinn som taler for seg selv, spør bare trenerne. Og spør du publikum, som synes det er gøy på landet de to første cuprundene, og som egentlig ikke kommer tilbake til cupen før det er finale på Ullevaal, tror jeg også valget er enkelt.

Spør når de har lyst til å drikke øl på Aker Brygge – den siste søndagen i mai/første i juni, eller den første søndagen i desember?

Eliteserielagene i første runde:

Årvoll-Vålerenga 0–8

Eik-Tønsberg- Sandefjord 1–6

Kløfta-Lillestrøm 0–3

Kvik-Ranheim 0–1

Østsiden-Sarpsborg 2–9

Skarphedin-Odd 0–9

Skjervøy-Tromsø 1–3

Skjold-Haugesund 0–3

Sunndal-Kristiansund 0–4

Træff-Molde 1–6

Ullern-Stabæk 3–5 e.e.o.

Vestfossen-Strømsgodset 1–4

Vigør-Start 1–8

Sandviken-Brann 1–6

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling