- Selv på 0-4 så Solskjær at vi kunne vinne

Molde vil ha hevn etter skambank i Haugesund. Se video!

Søndag kl. 18: Haugesund - Molde

(Dagbladet): Molde så ikke akkurat ut som seriemesteren de kom til å bli da Haugesund knuste romsdølingene 5-0 på hjemmebane i mai i fjor.

Tapet ble det styggeste Ole Gunnar Solskjærs lag gikk på i fjorårssesongen, men i stedet for å deppe over nederlaget, brukte treneren fadesen til å styrke guttas tro på suksess det året.

Solskjær stjal Alex Fergusons ligagull-tale, og husket gamlesjefens ord til punkt og prikke da han skulle løfte humøret:

- Hvis det bor noe i dere nå, gutter, ville jeg satt alle pengene og boligen på at vi vinner ligaen. For det kommer vi til å gjøre. Dere vil aldri få bedre odds enn nå, sa Solskjær til spillerne.

Molde slo tilbake tre seire på de neste tre kampene, og tok som kjent gullet til slutt.

Scoret på alt
Til helga reiser de blå tilbake til Haugesund igjen, og målvakt Espen Bugge Pettersen er ute etter revansje for de fem gangene han måtte inn i eget nett under forrige besøk.

Han mener Solskjærs tale i fjor setter ord på en styrke Molde nøt godt av hele sesongen.

- Det var litt sånn at hver gang vi gikk på en smell, så klarte vi å komme tilbake til det nivået vi visste vi hadde inne. Ole Gunnar var veldig klar på at han følte vi var mer enn på høyde i matchen mot Haugesund, både på 3- og 4-0 så han at vi kunne snu det og vinne. Resultatet ble stygt til slutt, men det gjorde oss ikke så bekymret, sier Bugge Pettersen til Dagbladet.

- Ble det en vekker for dere?

- Nei, det var egentlig ingen vekker, for vi visste vi ikke hadde gjort en møkk dårlig kamp. Vi hang ikke med huet selv om resultatet var såpass ille, men det viser hvor små marginene kan være i denne ligaen innimellom, sier landslagsmålvakten.

- Det ble jo en veldig spesiell kamp. Vi skapte en del muligheter og var egentlig bra, men hver gang de var innenfor boksen så scora de jo. De hadde vel ikke langt unna 100 prosent uttelling, sier Bugge Pettersen.

Flere strenger
Det er sjelden seriemestre taper 5-0, men i en uforutsigbar eliteserie skjer også sånne ting fra tid til annen. Espen Bugge Pettersen mener imidlertid Molde er enda bedre rustet til å unngå smeller som den i Haugesund denne sesongen.

- Vi har mange strenger å spille på sånn sett, enda flere enn i fjor. Vi har en stor og god stall, og kan rullere mer innenfor stallen. Vi har spilt flere formasjoner, noe som gjør at vi kan endre litt på laget etter kampbildet og hvem vi møter, mener han.

I fjor åpnet Molde med et annet småstygt tap: 0-3 for Sarpsborg 08. I år startet det mye bedre, sist helg ble det hjemmeseier mot Strømsgodset i serieåpningen, og det roer rekkene i rosebyen.

- Det er viktig å få med tre poeng i starten, selv om vi ikke gjorde en veldig god prestasjon. Det er alltid vanskelig de første rundene, det er litt tidlig på året, surt vær og dårlige baner, så det å komme ut av starten med poengfangst betyr mye, sier Espen Bugge Pettersen til Dagbladet.

Dårlig vær kan det fort bli i Haugesund på søndag også, men Molde drar sørover for å ta hevn.

- Vi røyk jo så det sang sist, så vi håper snu det denne gangen. Det blir spennende å se hvordan vi takler å møte det kanskje beste hjemmelaget i Tippeligaen sammen med Strømsgodset, men vi drar dit for å ta poengene, sier Bugge Pettersen.

BEDRE RUSTET: Espen Bugge Pettersen har ikke gode minner fra fjorårsoppgjøret i Haugesund, men mener Molde har enda flere strenger å spille på i år.
Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix
BEDRE RUSTET: Espen Bugge Pettersen har ikke gode minner fra fjorårsoppgjøret i Haugesund, men mener Molde har enda flere strenger å spille på i år. Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix Vis mer