KLAR FOR FLERE SJANSER: Anders Lindegaard har grepet de mulighetene han har fått for Manchester United med begge hender. Likevel regnes han fortsatt som andrekeeper bak David De Gea, som igjen måtte tåle kritikk i nyttårsrunden.Foto: SCANPIX/AP/Vadim Ghirda
KLAR FOR FLERE SJANSER: Anders Lindegaard har grepet de mulighetene han har fått for Manchester United med begge hender. Likevel regnes han fortsatt som andrekeeper bak David De Gea, som igjen måtte tåle kritikk i nyttårsrunden.Foto: SCANPIX/AP/Vadim GhirdaVis mer

- Selv på 5-0 er han som en politimann bak der

Lindegaards eks-trener er ikke i tvil om hvem som bør stå for United.

Fotballstudio kl. 21: Everton - Bolton og Newcastle - Manchester United

(Dagbladet): - Vi må bare innse at alle målvakter gjør feil av og til. Og ingen liker det når det skjer. Men jeg blir stadig mer trygg på meg selv, sa David de Gea denne uka, og la til at han har tro på å bli større enn Edwin van der Sar i Manchester United-drakt.

Uttalelsene kom etter en ny kritisert keeperinngripen mot Blackburn for fire dager siden, da klønete feltarbeid lot bortelaget få vinnermålet.

Samtidig sitter en veldig selvsikker danske og venter på enda en mulighet.

Og Anders Lindegaard har fått så langt, har han grepet med begge hansker: Ni kamper uten tap, og null baklengs på de fem siste - Lindegaard har nå tatt rekorden for innledende Premier League-kamper uten å slippe inn mål.

I Aalesund følger keepertrener Frank Mathiesen nøye med på sin gamle elev. Han er ikke i tvil om at dansken er en bedre keeper for Manchester United per nå, enn David de Gea.

- Jeg er vel ikke 100 prosent habil, men Anders virker mer bekvem enn de Gea. Han er en bedre keeper enn de Gea per nå, det er jeg bestemt på. Jeg vet at de Gea også er en god keeper, men han trenger kanskje litt mer tid på å finne seg til rette i England, sier Mathiesen til Dagbladet.

- Er du overrasket over at Lindegaard har tatt nivået så raskt?

- Egentlig ikke, for han viste i AaFK at han er i stand til å tilpasse seg veldig fort. Jeg husker i en av hans første kamper, mot HamKam, at vi prøvde å advare om at norsk fotball er annerledes enn den danske, si fra om hva han kunne forvente av tøffe HamKam-dødballer, slike ting. Men Lindegaard skjønte selv med en gang hva som skulle til.

Aura av ro
Mathiesen har sett de fleste kampene Lindegaard har fått av Alex Ferguson så langt, og kjenner godt igjen keeperen han møtte på treningsfeltet hver dag.

Samtidig mener han keeperen har tatt flere steg siden han reiste til United, og at en spesiell egenskap gir ham en fordel i kampen med David de Gea, som foreløpig ikke har full kontroll over språket.

USTABIL: David de Gea måtte igjen tåle kritikk etter baklengsmålet mot Blackburn.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
USTABIL: David de Gea måtte igjen tåle kritikk etter baklengsmålet mot Blackburn.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer

- Det har med spillestilen hans å gjøre, han har en aura av ro over seg, det kan være en egenskap United trenger når de sliter med så mye skader i forsvaret. Den utstrålinga han har bakerst, han sprer trygghet og har en autoritet som smitter. Vi snakker jo fortsatt sammen, og jeg vet også at han har en veldig god kommunikasjon med medspillerne i United. Der har han en fordel over De Gea akkurat nå, mener Frank Mathiesen, og gir et eksempel:

- Jeg vet ikke om du har lagt merke til det, men selv når de leder 4-5-0, så er han forsvaret sitt hele tida. Han er som en politimann bak der, og sier fra dersom det kommer til sjanser han ikke liker å se.

Profesjonelle
David de Geas nøling i feltet fikk mye av skylda for Blackburns vinnermål på Old Trafford nyttårsaften, men Alex Ferguson har vært krystallklar i sin støtte til den unge spanjolen.

Flere mener prislappforskjellene på de to keeperne er en ulempe for Anders Lindegaard, men Ferguson skryter også av danskens profesjonalitet.

- Begge er veldig profesjonelle, og spesielt er det tydelig i måten Anders forholder seg til en yngre keeper i de Gea. Han har vært fantastisk, gutten, og trener veldig godt, sier skotten, ifølge Independent.

AaFK-keepertrener Frank Mathiesen synes ikke det er overraskende i det hele tatt.

- De to er jo egentlig ganske like i spillestilen, de er fotballspillere begge to, smarte, moderne keepere. Det sier Anders også, sier Mathiesen til Dagbladet.

- Han koser seg, og trives veldig godt der borte. Han har nok til og med fått litt flere sjanser enn man kanskje hadde regnet med på forhånd. Det eneste han kan gjøre er å levere når han får muligheten, så er det opp til Ferguson å bestemme hvem som skal spille. Det er veldig moro å se en keeper gå fra Norge og gjøre det så godt i en stor liga, sier han.

Så gjenstår det å se hvem Alex Ferguson velger mellom stengene når Manchester United møter Newcastle borte i kveld.

KJENNER DANSKEN GODT: Aalesunds keepertrener Frank Mathiesen.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
KJENNER DANSKEN GODT: Aalesunds keepertrener Frank Mathiesen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer