Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg høster mest kritikk

Selv på tabelltoppen behandles hele Trondheims Brutter'n mest som en uønsket stebror

Femten trenere i Eliteserien ville blitt genierklært med bare ett tap og tabelltopp etter ni serierunder. I Trondheim er det bare kjeft å få. 

FÅR KJEFT: Kåre Ingebrigtsen må tåle tøffere krav en de 15 andre trenerne i Eliteserien. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FÅR KJEFT: Kåre Ingebrigtsen må tåle tøffere krav en de 15 andre trenerne i Eliteserien. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

THE DOUBLE I 2015, The double i 2016 og to poengs ledelse etter ni serierunder i 2017. For en utenforstående, det vil si en for som ikke kjenner historien og kravene, skulle man tro at treneren i en slik fotballklubb hadde opparbeidet seg et visst slingringsmonn, at han hadde noe å gå på. Men ikke i Trondheim, der i byen er det bare total dominans som gjelder.

Ikke bare på tabellen.

Men på banen, helst i alle kamper.

DA ERIK HAMRÉN hadde ansvaret på Lerkendal tapte Rosenborg en av 43 seriekamper under svensken. I alle andre norske fotballklubber ville han blitt genierklært. I Trondheim ble han kritisert og lagt for hat. Og det handlet ikke om resultatene selv om sju seirer og seks uavgjorte kamper på de tretten matchene han hadde ansvaret for i 2010 (Eggen overtok da Hamrén ble svensk landslagstrener på heltid), en poengfangst på 27 som på det tidspunktet henviste Rosenborg til andreplass bak Tromsø.

Det handlet om innholdet.

I TRONDHEIM, OM du skal tilfredsstille alle vel å merke, er det ikke nok å vinne fotballkamper. Du må vinne med Rosenborg-fotball, spillestilen Nils Arne Eggen implementerte på 90-tallet. Spillestilen som gjorde Rosenborg til en sensasjon i Europa og en meget rik klubb i Norge. RBK-røttene må på sett og vis vokse ut av den offensive samhandlingen, hjemme som borte. Og det må synes. Hele tida. For gjør det ikke det er det ikke moro med Rosenborg, i hvert fall ikke på Lerkendal, selv 2-1 over Brann er ikke artig.

Rosenborg skal ikke bare slå Brann.

De skal løpe over dem.

Det er de andre som kan tillate seg å spille rævafotball, tenke balanse og ta strukturelle grep med tanke på Europa.

Rosenborg skal bare herje.

IMPONERTE: Nicklas Bendtner serverte en lekkerbisken mot Sarpsborg 08. Her kan du se målet hans og de andre høydepunktene i kampen. Video: Fotball Media Vis mer

SATT PÅ SPISSEN? Ja, men ikke mye. Det finnes nemlig ingen tålmodighet i Trondheim. Eller sidespor for utvikling. Det skal spilles som på 90-tallet. Ferdig snakka. Som om motstanders motspill ikke er en faktor. Og nettopp derfor, selv om det er juli og august og Rosenborgs kamper i Europa som vil definere sesongen - og bare Champions League er godt nok, til nød Europa League, et tredje strake The Double vil være en skuffelse i Trondheim - gis ikke Kåre Ingebrigtsen og laget tid til å forberede seg på det som skal komme.

De må være gode nå.

SELV OM DET er flere relevante aspekter ved Adresseavisas gjentatte kritikk av byens stolthet og kjæledegge, blir omfanget av det litt umusikalsk om du ikke har vunnet 24 seriemesterskap, 11 cupmesterskap og hatt mange av verdens største fotballkubber som faste gjester på din egen hjemmebane. Mon tro hva de som sliter og faktisk er fortjente målskiver for kritikk tenker om stemningen i Trondheim - trenere som Ian Burchnall (Viking,16. plass), Arne Erlandsen (Lillestrøm, 15. plass), Tor Ole Skullerud (Strømsgodset, 13. plass) eller Ole Gunnar Solskjær (Molde, 10. plass). For det er et paradoks når han som ligger sist medie-behandles med større forståelse enn han som trener lederlaget og ganske sikkerty vinner ligaen denne sesongen også.

Det er riktig at grunnlaget for suksess i Stavanger og Trondheim ikke kunne vært større, og at forutsetningene og forventningene derfor ikke kan sammenliknes.

Men å rive det i filler flere måneder før laget skal opp til eksamen?

Selv Roy Keane, hva Manchester United angår, klarer ikke å være så surmaga som Adresseavisa.