- Selv realisten i meg sier at jeg har noe i OL å gjøre

Overraskelsesmannen Sveen etter dagens femteplass.

KLARERT I GÅR: Her undertegner Simen Andreas Sveen representasjonsavtalen til Norges Skiforbund i går. Alle som ikke er landslagsløpere må undertegne denne avtalen for å få lov til å gå i verdenscupen eller mesterskap. I dag svarte Sveen med en femteplass på tremila i Davos.Foto: John Rasmussen/Dagbladet
KLARERT I GÅR: Her undertegner Simen Andreas Sveen representasjonsavtalen til Norges Skiforbund i går. Alle som ikke er landslagsløpere må undertegne denne avtalen for å få lov til å gå i verdenscupen eller mesterskap. I dag svarte Sveen med en femteplass på tremila i Davos.Foto: John Rasmussen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS (Dagbladet): Simen Andreas Sveen sjokkerte det sveitsiske langrennspublikkummet da han klinte til fra startnumer fire på dagens tremil.

Sveen lå helt i toppen hele løpet, og fikk også heng på Martin Johnsrud Sundby etterhvert som de beste kom i gang i løypa.

Men der langrennspublikummet trodde den unge nordmannen skulle stivne underveis, gjorde Sveen alt annet enn det. I mål ble han nummer fem, 22 sekunder bak vinneren, Maurice Manificat.

- Ja, det var en fin dag å være skiløper på det her, sier en smilende Sveen til Dagbladet i målområdet etter løpet.

Mer å gå på
Men selv om alle andre var overrasket over at han leverte en femteplass i dag, var han langt fra det selv. Før løpet meldte den offensive hedmarkingen at løypene og høyden i Davos passet ham utmerket, og at formen var god nok til å gå like fort som de beste.

- Jeg vet at jeg kan hamle opp med de beste i verden på trening, så det er ingen grunn til at jeg ikke skal kunne gjøre det i renn også, sier Sveen etter løpet, og legger til:

- Jeg føler jeg har et par tre gir til å gå på, så i dag skulle jeg ønske det var femmil i stedet for en tremil.

Kapasitetsmonster
For Sveen, som til daglig går for Thomas Alsgaards privatlag, Tema Leaseplan Go, er ingen ukjent mann internt i langrennsmiljøet. 

- Jeg har faktisk trent en del med Simen. Han er den eneste som har matchet meg på trening i høst. Hvis jeg har villet ha en hardøkt har jeg ringt han. Han er et kapasitetsmonster, sier landslagskapteinen Martin Johnsrud Sundby om Sveen.

I dag viste han hele verden at han har kapasitet, men det er trangt om nåløyet i det norske OL-laget. Skal Sveen få være med til Sotsji må han bevise ved flere anledninger enn bare her i Davos, og det begrenser seg med Sveen-distanser før OL.

- NM i Molde kan bli en viktig arena for Simen, sier landslagstrener Trond Nystad om den saken.

Selv mener i hvert fall dagens overraskelsmann at han har noe i Sotsji å gjøre.

- OL har vært mer enn drøm enn et mål, men jeg viser jo her at jeg absolutt kan ha noe å gjøre der. Selv realisten i meg sier meg at jeg har. Jeg bør i hvert fall være med i diskusjonen i forhold til Sotsji, i hvert fall, sier Sveen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer