Selv verdens beste Salah trenger lagkamerater for å være god

VMs lavest rangerte lag, Russland (70), er det første som går videre i VM. En av verdens beste fotballspillere, Mohamed Salah, vet allerede at han skal hjem.

TUNGT: Mohamed Salah og Egypt fikk det ikke til mot Russland og er på det nærmeste ute av Fotball-VM. Foto: REUTERS/Dylan Martinez/NTB Scanpix
TUNGT: Mohamed Salah og Egypt fikk det ikke til mot Russland og er på det nærmeste ute av Fotball-VM. Foto: REUTERS/Dylan Martinez/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Russland-Egypt 3–1 (0–0)

ETTER TO KAMPER i VM – på veien mot en åttendedelsfinale mot enten Portugal eller Spania (mest sannsynlig) – ser nederlagsdømte og antatt sjanseløse Russland ut som en million. På papiret.

Bak resultatene finner du noen russiske beist og to motstandere Norge hadde slått.

GRUPPE A VAR mulighetenes gruppe, Mohamed Salah er en av verdens beste fotballspillere og Russland er i beste fall et middels fotballag. Fortsatt. Etter to kamper er middels helt overlegent – står med seks poeng og 8–1 i målforskjell – mens det siste årets mest bejublede spiller skal hjem etter ett vellykket skudd på mål.

Trøsten til 1–3 fra straffemerket.

Sånn er også fotballen.

Sånn er VM.

I NORGE VET vi bedre enn de fleste at en svale ikke gjør en sommer. Læren av Egypt i VM er at det ikke spiller noen rolle om den heter Mohamed Salah. For målmaskinen Salah, egypteren med det guddommelige venstrebeinet, han som er ekspert i å vende ut og inn på motstanderne og deretter og finne kroker og kriker bak motstanderens keeper, trenger selvfølgelig også medspillere som setter ham opp i posisjoner og spiller ham god.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer