«Selve kampen ble en formalitet»

Imponerte ikke VM-klare franskmenn.

(Dagbladet): Norge fikk stryk av Frankrike med 4-0 på Stade de France i går kveld.

Og de norske landslagsgutta imponerte ikke VM-klare franskmenn:

«Selve kampen ble en formalitet», skriver franske L'Equipe etter seieren.

«En enkel seier», skriver L'Express.

Sveits-sammenligning Norge slet gjennom nesten samtlige 90 minutter - bortsett fra noen minutter rett før pause. Spesielt defensivt glapp det og Frankrike skapte flere store sjanser, som ble stoppet av keeper Ørjan Nyland.

Den franske landslagssjefen Didier Deschamps la ikke skjul på at privatlandskampen mot Norge er en test før VM-kampene, og spesielt mot Sveits.

- Sveits har nok mer kvaliteter, også individuelt. Selv om Norge ikke spiller den gamle britiske fotballen. De spiller på bakken, sier Deschamps ifølge fransk presse.

Sveits og Norge var for øvrig også i samme VM-kvalifiseringsgruppe. Svetis vant gruppa, Norge ble nummer fire.

- Flott kamp Spesielt Juventus-stjerna Paul Pogba imponerte for de blå i går.

SKUFFET: 
Bak f.v.: Håvard Nordtveit, Martin Linnes, Joshua King, Alexander Tettey og Brede Hangeland. Foran f.v.: Mats Møller Dæhli, Tarik Elyounoussi, Stefan Johansen, keeper Ørjan Håskjold Nyland, Tom Høgli og Ruben Yttergård Jenssen. Foto: 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SKUFFET: Bak f.v.: Håvard Nordtveit, Martin Linnes, Joshua King, Alexander Tettey og Brede Hangeland. Foran f.v.: Mats Møller Dæhli, Tarik Elyounoussi, Stefan Johansen, keeper Ørjan Håskjold Nyland, Tom Høgli og Ruben Yttergård Jenssen. Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Jeg gjorde et valg og ville videreføre det vi har jobbet med de siste månedene. Det betyr at spillere blir flyttet i posisjoner de nødvendigvis ikke spiller på klubblaget. Akkurat som Paul Pogba, sier Deschamps.

- Det var en flott seier. Stadion var fylt og vi har hatt en god uke. Vi hadde intensitet og beslutsomhet, sier den franske landslagssjefen.

Norges Per-Mathias Høgmo var ikke like fornøyd - men kaller 4-0-tapet «nyttig».

- Det er ingen tvil om at det ble en svært nyttig kamp. Vi møtte et meget fysisk sterkt lag. De har gode ferdigheter. Vi blir hardt straffet i mange av spillets faser som gjør at kampbildet, spesielt i andre omgang, ikke blir slik vi ønsker det skal være, sa Høgmo til pressen etter kampen.

Frankrike er i VM-gruppe med Sveits, Honduras og Ecuador. VM starter 12. juni.

FORNØYD: Frankrikes landslagssjef Didier Deschamps. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE
FORNØYD: Frankrikes landslagssjef Didier Deschamps. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE Vis mer