Jens Petter Hauge

Selvfølgelig er han god nok for Norge

Jens Petter Hauge var Eliteseriens største salgsobjekt før møtet med AC Milan. Når vi skriver 5. oktober er han solgt til en klubb i en av de store ligaene.

<strong>LANDSLAGSSPILLER TIL UKA:</strong> Jens Petter Hauge plaget alle Milan-spillerne som kom i hans vei, Sandro Tonali. Om ikke Lars Lagerbäck tar ut Glimt-kanten i den neste landslagstroppen er det tjenesteforsømmelse. Foto: Luca Bruno / AP / NTB
LANDSLAGSSPILLER TIL UKA: Jens Petter Hauge plaget alle Milan-spillerne som kom i hans vei, Sandro Tonali. Om ikke Lars Lagerbäck tar ut Glimt-kanten i den neste landslagstroppen er det tjenesteforsømmelse. Foto: Luca Bruno / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • AC Milan – Bodø/Glimt 3–2 (2–1)

BODØ/GLIMT ER UTE av Europa etter et realt forsøk mot overmakta, men for Jens Petter Hauge (20) åpnet Milan-kampen døra for mer internasjonal A-lags fotball denne høsten.

Lars Lagerbäck har fått beskjed om at det gutten gjør med letthet på Aspmyra, det gjør han like bra på San Siro.

IMPONERTE: Bodø/Glimt er ute av Europa, men imponerte på San Siro. Video: Amedia Vis mer

FORSPILLET TIL BODØ/GLIMTS 1–0 scoring var klassisk Jens Petter Hauge. Først rykket og finta som åpnet og parkerte Milans forsvar. Så den skreddersydde og målgivende pasningen til Kasper Junker. Og 3–2 scoringa, den han hamret i mål etter en god bevegelse og mottak i mellomrommet, for ikke å snakke om pasningen han serverte Ulrik Saltnes på overtid – alt dette pluss veldig mye mer tar i løpet av de neste ukene karrieren et langt steg videre.

Først til Norges A-tropp mandag til uka.

Deretter til en veldig mye større klubb enn Bodø/Glimt.

JENS PETTER HAUGE er på Lars Lagerbäcks radar, men ennå ikke inne i varmen. Grunnen til det er at han spiller i Eliteserien. Norges landslagstrener er ikke veldig begeistret for det øverste nivået i Norge, og stoler derfor ikke på Eliteserien som kvalitetsbarometer.

Stoler han ikke på det han så fra San Siro gjør han ikke jobben sin.

Blir Jens Petter Hauge utelatt enda en gang vil jeg påstå det er tjenesteforsømmelse.

DET BESTE VED Bodø/Glimt, og du så mye av det denne kvelden også, er mangelen på frykt. Respekt, ja, Men ingen frykt. San Siro, Lerkendal, Intility Arena eller Brann Stadion – Bodø/Glimt er Bodø/Glimt alle dager.

Det er en egenskap som definerer gode fotballag.

DET ER DERFOR Bodø/Glimt dro til Milano med rekka 18-2-0 i Eliteserien og Europa i 2020. Det er derfor de har scoret 74 mål på veien. Bodø/Glimt legger ikke opp sin fotball etter motstanderen.

Laget de tar mest hensyn til vil alltid være Bodø/Glimt.

Er de ikke seg selv, er de ingen.

HEMMELIGHETEN? DET ER ingen hemmelighet. Det er kontinuitet som driver Kjetil Knutsens mannskap framover. Troen på at det de driver med virker.

Bodø/Glimts suksess handler om det mest selvfølgelig i idrett og livet som sådan, at øvelse gjør mester.

Det er Bodø/Glimts fotball som får Bodø/Glimt til å tikke.

Ingen grunn til å forandre på det selv om motstanderen er en gigant fra Italia.

NORGES TO STØRSTE og beste trenere gjennom alle tider sverget til den samme filosofien. Forskjellen var at de praktiserte sin fotball med motsatt fortegn.

Den ene var Drillo, hvis utgangspunkt var å minimere all form for risiko enten du spilte mot England på Wembley eller mot Aserbajdsjan på Ullevaal stadion.

Han var mest opptatt av motspillet, og bygde sine resultater på å drille inn aggressivitet og balanse i et strukturert soneforsvar.

Den andre var han som vant 2–1 på San Siro 1996, Nils Arne Eggen.

Når han snakket handlet det utelukkende om fortreffeligheten og nødvendigheten av offensiv samhandling.

KJETIL KNUTSEN ER en kloning av Nils Arne Eggens tankesett, filosofi, mot og det noen vil kalle dumdristighet på bortebane. På toppen av de defensive kravene til fotballen i tida vi lever i, handler Knutsens fotball om å styre, ikke å bli styrt.

Går du all in mot Haugesund og Sandefjord, vel, da går du all inn mot AC Milan også.

Det er sånn dette laget er.

Det er sånn det er satt sammen og bygd opp.

I KJETIL KNUTSENS hode, akkurat som i Eggens, legger du derfor ikke bort det du kan bedre enn de fleste selv om motstanderen plutselig er bedre enn de fleste. Du gjør bare som vanlig. Totalt og uten frykt for å mislykkes.

På San Siro er det selvfølgelig veldig mye vanskeligere enn hjemme, du har ikke ballen like mye.

Men du prøver likevel.

BODØ/GLIMTS FORSØK var meget godt. Det første kvarteret var de strålende. De siste 35 minuttene gode nok til å plage AC Milan i overkant mye. Det skyldes mange, men først og fremst Jens Petter Hauge.

Hører du, Lars Lagerbäck?

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer