Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Selvfølgelig er jeg lettet. Jeg var ikke så kjepphøy verken i går eller før start

Men nå våkner tigeren i Olaf Tufte (36).

FÅR SELVTILLIT: Olaf Tufte holdt unna for dansken i kvartfinalen, han måtte dra til litt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FÅR SELVTILLIT: Olaf Tufte holdt unna for dansken i kvartfinalen, han måtte dra til litt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

ETON DORNEY (Dagbladet): Den dobbelte olympiske mesteren kan fortsatt drømme om et ekte gullhattrick, etter at han i ettermiddag kvalifiserte seg til morgendagens semifinale i singelsculler.

Horten-roeren ble nummer tre i sitt kvartfinaleheat — og fikk den siste semifinaleplassen på bekostning av danske Henrik Stephansen, som var seks tideler bak Tufte.

- Holder ikke til finale Tufte var brukbart fornøyd med kvartfinalen, men fortsatt et godt stykke unna hva han har kapasitet til.

- Selvfølgelig er jeg lettet. Jeg var ikke så kjepphøy verken i går eller før start. Du blir noen kilo lettere av å kvalifisere deg til semifinalen. Løpet var vesentlig bedre enn i forsøksheatet, iallfall, men det vil ikke bra nok i semifinalen i morgen. Både det tekniske og hodet må opp noen hakk om jeg skal klare finaleplass, sier Olaf Tufte.

- Ingen bra spurt - Hadde du kontroll på tredjeplassen?

- Det er feil å si at jeg hadde kontroll så lenge det dreide seg om noen tideler, men jeg følte på en måte at jeg hadde tredjeplassen. Men dansken kom som en kule på slutten, så jeg måtte dra til litt selv også. Det var ingen bra spurt, men det holdt, sier Olaf Tufte til Dagbladet.

- Hvordan skal du få løftet de siste hakkene til i morgen?

- Det lurer jeg også på. Jeg får håpe at jeg tar med meg selvtilliten fra det løpet her, og så må jeg ut og terpe mer på de små detaljene i kveld og i morgen tidlig.

Mental jobbing Tufte har i en årrekke jobbet med idrettspsykolog Britt Tajet-Foxell. Hun blir en viktig støttespiller for at Tufte skal få hodet på «rett plass» i morgen.

- Britt er fysisk og psykisk i huset vårt, og vi jobber med det mentale to-tre ganger om dagen. Men min personlige trener Tore Øvrebø og landslagstrener Carsten Hassing blir også viktige det neste døgnet.

- Det er ikke bare snakk om et sjuminuttersløp, det er en kamp mot klokka hele døgnet med forskjellige oppgaver, sier han til Dagbladet.

Tufte har vært med så lenge at han vet hva som gjelder. Og når det drar seg til mot medaljekampen, så våkner tigeren i Olaf Tufte.

- Jeg er veldig nære, jeg innrømmer det. Men det hjelper ikke at faen i deg våkner. Du må få med deg tinga også.

OPP NOEN HAKK: Olaf Tufte var glad for semifinaleplass, men innser at han må opp noen hakk for å ta seg videre. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
OPP NOEN HAKK: Olaf Tufte var glad for semifinaleplass, men innser at han må opp noen hakk for å ta seg videre. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media