- Selvfølgelig går vi for The Double

Nannskog scoret to, og sendte Stabæk til cupfinale.

NADDERUD (Dagbladet.no): Stabæk Molde 3-0.

Daniel Nannskog varslet at sinnet og fortvilelsen etter arbeidsuykken på Viking stadion på søndag skulle gå utover Molde i kveldens NM-semifinale mot Molde.

Selv om ettertraktede Vegard Forren og resten av Molde-forsvaret var i stand til å temme villdyret i Nannskog i mesteparten av kampens 90 minutter, skulle Stabæk-spissen nedlegge byttet da muligheten først bød seg i et øyeblikk av uoppmerksomhet.

39 minutter var spilt da en rettvendt Alanzinho satte fart mot et ryggende Molde-forsvar før han slapp videre til Veigar Páll Gunnarsson. 

Som vanlig hadde han full kontroll på rekkekameratenes bevegelser.

Nannskog hadde lagt seg på utsiden av venstrebacken med fullt overblikk over Moldes offsidelinje, og da pasningen dro med seg ballen alene inn mot Jan Kjell Larsen før han på sedvanlig Nannskog-vis curlet ballen iskaldt i lengste hjørne bak en uklanderlig Molde-keeper.

Molde skapte lite

På tross av brukbar defensiv kontroll, evnet ikke Molde å ta med seg de positive taktene inn på Stabæks banehalvdel, og det ble stort sett med spede og spredte offensive visitter.

SCORET: Daniel Nannskog ga Stabæk ledelsen på typisk vis. Svensken dro seg fri, og curlet sikkert inn sitt første for dagen. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
SCORET: Daniel Nannskog ga Stabæk ledelsen på typisk vis. Svensken dro seg fri, og curlet sikkert inn sitt første for dagen. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer

Stabæk slet også med å bygge videre på ledelsen både før og etter pause.

Nannskog var nærmest da han traff stolpen etter 54 minutter, men vertene skulle likevel spille seg fram til muligheten som fjernet minste rest av tvil da Alanzinho vant et frispark på høyresiden kvarteret før slutt.

Daniel Nannskog løftet blikket og registrerte at Pontus Farnerud lå og vaket på 18-20 meter i returrommet. Med en flat og presis pasning serverte han landsmannen i upresset skuddposisjon.

Den tidligere Sporting Lisboa-spilleren traff godt nok til at ballen snek seg inn ved nærmeste stolpe bak en dekket Jan Kjell Larsen. 2-0.

Innbytter Rune Ertsås fikk en stor mulighet til å skape litt spenning noen minutter senere da han umarkert fikk avslutte på bakre stolpe, men skuddet traff stolpen..

Kronet kvelden

Stabæk slapp med skrekken, og med fast grep om finalebilletten kronet Nannskog kvelden på overtid.

Med en avslutning fra en halv meter satte han inn 3-0, etter at Alanzinho hadde gjort mesteparten av arbeidet på venstresiden.

- Det har ikke sunket helt inn. Den norske cupen er ikke så stort for meg som er svensk. Jeg kommer nok til å merke det når cupfinaleuken kommer, og det blir heftig å få oppleve det på nært hold, sier Nannskog om inntryket av cupens betydning i Norge.

- Selvfølgelig går vi for The Double

Uansett om motstanderen i cupfinalen heter går Vålerenga eller Odd Grenland, er det Stabæk som må finne seg i å være favoritter. 

Det skjer kanskje med et seriemesterskap allerede på plass i pokalskapet.

- Selvfølgelig går vi for The Double. Det er ingenting å snakke om. Vi skal gjøre alt for å sikre oss begge, understreker Nannskog, som synes det blir feil å si hvem Stabæk ønsker seg i finalen.

- Odd vil komme til en finale med en godfølelse, ettersom de har vunnet så enormt mye denne sesongen, og kommer til å spille helt uten press.

- Vålerenga har kanskje tapt mange kamper, men det er alltid vanskelige kamper mot dem. Det får bli som det blir, sier Nannskog lakonisk til Dagbladet.no. 

Positiv pauseprat

Etter fadesen mot Viking tror Stabæk-trener Janne Jönsson at pausegepene sist søndag ble avgjørende for at Stabæk ser ut som et lag på sporet av edelt metall igjen.

Ifølge svensken gjorde Stabæk seg ferdig med utvisningen til Morten Skjønsberg før andreomgang kom i gang.

- Jeg tror jobben vi gjorde i pausen mot Viking var viktig. Vi fikk roet ned og ble ferdig med utvisningen. Derfor stilte vi med et veldig oppfyrt, revansjelystent og restituert lag etter å ha klart å omdanne det til positiv energi, påpeker Janne Jönsson til DB.no.

Visste det kom til å løsne

Veigar Páll Gunnarsson mener Stabæk fikk belønning for å være tålmodige.

- Jeg synes vi spiller en veldig god førsteomgang. Vi klarte ikke helt å bryte dem ned, men vi hadde hele tiden følelsen av at det kom til å løsne. Derfor var det bare å være tålmodig, oppsummer Veigar Páll Gunnarsson de første 39 minuttene overfor Dagbladet.no

- Vi gikk inn i andre omgang med ledelse, og etter 15 minutter visste vi at Molde måtte flytte folk framover og at det ville åpne seg bakover, forklarerer Gunnarsson.

Trollmenn

Moldes ettertraktede stoppertalent, Vegard Forren, synes laget hans mistet ballen for ofte i farlige posisjoner.

- Jeg synes vi hang bra med, men vi mistet ballen for ofte i ugunstig posisjon på midtbanen, og det går ikke mot Stabæk som er gode på overganger, sier Vegard Forren til Dagbladet.no.

Morten Morisbak Skjønsberg beskrev seieren på følgende måte overfor Dagbladet.no:

 - Det var jævla deilig. Nå kan vi glede oss til cupfinalen.

- Vi har noen som kan trylle foran der, og det gjorde de i dag også, mener Stabæk-kapteinen.

BREDSIDET: Pontus Farnerud kontrollerte inn Stabæks tomålsledelse med et skudd fra 17 meter.
MÅLGIVENDE: Stabæk satte spikeren i kista da Alanzinho driblet seg ned på høyrekanten, før han slo inn til Nannskog. Svensken gjorde ingen feil.