Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Selvfølgelig gjør de dette for å tjene penger

EM-stjernene beskyldes for kynisk «barnebursdag».

CHEESE: Fernando Torres var stolt som en hane etter at Spania vant EM-gull søndag. Med på feiringen hadde han kona Olalla og barna Leo og Nora. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach
CHEESE: Fernando Torres var stolt som en hane etter at Spania vant EM-gull søndag. Med på feiringen hadde han kona Olalla og barna Leo og Nora. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Her viser fotballstjernene fram gullungene sine for hele verden under EM.

- Dette handler ikke om gode verdier, sier Trond Blindheim, ekspert på omdømme.

- Hvorfor skal de eksponere barna sine foran milliarder av mennesker? Selvfølgelig gjør de dette for å tjene penger, sier Trond Blindheim, rektor ved Markedshøyskolen, til Dagbladet.

Han og resten av Europa fikk med seg søndagens store «barnebursdag» på Olympiastadion i Kiev.

Full av småtroll
Da dommeren blåste av EM-finalen mellom Spania og Italia, løp de spanske superstjernene bort til tribunen. En etter en løftet de ned barna sine.

VISTE FRAM BARNA: Sergio Ramos poserer med pokalen og datteren. I bakgrunnen Pepe Reina og Fernando Llorente. Foto:    REUTERS/Alessandro Bianchi
VISTE FRAM BARNA: Sergio Ramos poserer med pokalen og datteren. I bakgrunnen Pepe Reina og Fernando Llorente. Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi Vis mer

Plutselig var hele banen full av småtroll med gode fotballgener. Fernando Torres lekte med barna sine Nora og Leo, Xabi Alonso ble tatt bilder av sammen med familien, mens Sergio Ramos holdt dattera si på skuldra.

- Gjør barnet til stjerne
Europamester-pappaene er ikke alene om denne trenden. Italieneren Antonio Cassano kysset sønnen foran fansen etter semifinaleseieren mot Tyskland. Verden fikk også se barna til Nederland-stjernene Robin van Persie og Dirk Kuyt. Blant andre.

- De er superstjerner, dama er stjerne, og nå gjør de også barnet sitt til en stjerne, sier Blindheim.

- Det er ikke snakk om å fremme katolske verdier?

- Kyss meg i ræva. Det har jeg ikke troen på. Dette handler ikke om fellesskap eller ekteskapet. De smir mens jernet er varmt.

FAMILIEBILDE: Xabi Alonso sammen med kona Nagore Aranburu, sønnen Jon og datteren Ane. Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI
FAMILIEBILDE: Xabi Alonso sammen med kona Nagore Aranburu, sønnen Jon og datteren Ane. Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI Vis mer

Blindheim er overrasket over at det i fotballverdenen er om å gjøre å vise fram barna sine, mens kjendiser gjør alt de kan for at ingen skal kjenne dem igjen.

- Det er imagebygging. Barna skal bli som pappa, og de bygger dermed kjennskap rundt barna. De blir reklamebærere, sier omdømmeeksperten.

Og legger til:

- Det er jo en meget god forretningsidé.

MED SØNNEN: Antonio Cassano og lille Christopher. Foto: (AP Photo/Frank Augstein)
MED SØNNEN: Antonio Cassano og lille Christopher. Foto: (AP Photo/Frank Augstein) Vis mer

PR-ekspert Elizabeth Hartmann ble sjarmert av gutta som løp rundt med barna sine. Hun er ikke enig i tolkningen til Blindheim.

- Jeg velger å tro at dette ikke er en bevisst strategi, sier Hartmann.

Hun mener det heller er snakk om å få fotballstjernene til å fungere optimalt.

- Dette er tilrettelegging fra trenere. Skal utøverne fungere på et toppnivå, er det klart det hjelper å ha med familien og barna sine, sier Hartmann.

- Ikke misbruk
Hun fortsetter:

PÅ SKULDRENE TIL PAPPA: Dina Layla ser ut til å kose seg på skuldrene til pappa Robin van Persie. Foto:  (AP Photo/Keystone/Laurent Gillieron)
PÅ SKULDRENE TIL PAPPA: Dina Layla ser ut til å kose seg på skuldrene til pappa Robin van Persie. Foto: (AP Photo/Keystone/Laurent Gillieron) Vis mer

- De blir ikke mindre tøffe på banen, selv om de er med barna sine etter kampen.

- Er dette skadelig for barna?

- De blir ikke misbrukt. Spillerne har vel bare lyst til å vise glede sammen med dem de er glad i, sier Hartmann.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!