- Selvfølgelig kan vi slå Liverpool

Offensiv Eggen før Europa League. Følg trekningen kl. 13!

SER FRAMOVER: Det blir ikke Champions League på Lerkendal i høst, men Europa League er en god trøstepremie for Nils Arne Eggen og Rosenborg.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
SER FRAMOVER: Det blir ikke Champions League på Lerkendal i høst, men Europa League er en god trøstepremie for Nils Arne Eggen og Rosenborg. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

||| • Følg trekningen til Europa League i sportstudio kl. 13!

(Dagbladet): Skuffelsen etter tapet for FC København er i ferd med å slippe taket i Trondheim, og nå retter Rosenborg blikket mot den nest gjeveste cupen: Europa League.

I formiddag blir det klart hvilke motstandere trønderne vil få ønske velkommen til Lerkendal i høst, og med Rosenborg seedet på nivå tre er det ikke akkurat lilleputter som kan bli aktuelle.

Liverpool, Manchester City, Juventus og Atletico Madrid er gode eksempler på storlag som kan ende i tippeligaledernes gruppe.

- Vi tar dem vi får, altså. Jeg håper på lag vi kan slå, selvfølgelig kan vi slå Liverpool og på en god dag, ikke sant. Europaligaen i år helt lik Mesterligaen og da skal du jo gå videre til kvartfinale, ikke sant, da må du jo ha ei trekning som gir størst mulighet til å gå videre, sier Nils Arne Eggen til TV 2 Sporten.

48 lag deltar i Europa League, fordelt på 12 grupper der alle skal møte hverandre hjemme og borte. De to beste lagene i hver gruppe går videre til finalespillet, der de åtte lagene som havner på tredjeplass i Champions League-gruppene også kommer inn.

Seedingen før trekningen er som følger:

Nivå 1:
Atlético Madrid
Liverpool
Sevilla
FC Porto
Villarreal
CSKA Moscow
PSV Eindhoven
Zenit St. Petersburg
Juventus
Sporting Lisbon
VfB Stuttgart
AZ Alkmaar

Nivå 2:
Steaua Bucuresti
Lille
Dinamo Kiev
Anderlecht
Bayer Leverkusen
Paris Saint-Germain
Club Brugge
Palermo
Getafe
Besiktas
Manchester City
Sampdoria

Nivå 3:
Sparta Praha
AEK Athens
Metalist Kharkiv
Levski Sofia
Rosenborg
FC Salzburg
CSKA Sofia
OB Odense
Napoli
Borussia Dortmund
Dinamo Zagreb
BATE Borisov

Nivå 4:
Aris Thessaloniki
Rapid Wien
PAOK Thessaloniki
Lech Poznan
Karpaty Lviv
Young Boys
FC Utrecht
AA Gent
Lausanne Sports
Sheriff Tiraspol
DVSC Debrecen
Hajduk Split