PUSTER CITY I NAKKEN: Manchester City merker godt at byrival United er i dytten igjen. Rødtrøyene har muligheten til å gå inn i det nye året som engelsk serieleder. Foto: AP Photo / Tim Hales / Scanpix
PUSTER CITY I NAKKEN: Manchester City merker godt at byrival United er i dytten igjen. Rødtrøyene har muligheten til å gå inn i det nye året som engelsk serieleder. Foto: AP Photo / Tim Hales / ScanpixVis mer

- Selvfølgelig merker vi presset

City-spillerne kjenner United-pusten i nakken.

Manchester City merker godt at byrival United er i dytten igjen. Rødtrøyene har muligheten til å gå inn i det nye året som engelsk serieleder.

For to uker siden sa Manchester United-manager Alex Ferguson at han ønsket å se eget lag som ny serieleder 1. nyttårsdag.

Det vil skje om United skaffer seg et bedre resultat hjemme mot bunnplasserte Blackburn nyttårsaften enn City borte mot Sunderland dagen etter. Med seier vil uansett Fergusons mannskap feire nyttår på topp.

Jevnt De lyseblå i Manchester hadde inntil 2. juledag en ledelse på to poeng ned til erkerivalen. Den fordelen forsvant med 0-0-kampen mot West Bromwich, mens United knuste Wigan med fem mål. Også målforskjellen mellom lagene er jevnet ut.

City-keeper Joe Hart innrømmer at gullkampen har gått inn i en ny fase.

- Selvfølgelig merker vi presset. Du må jobbe hardt for å fortjene tittelen. Vi er laget å slå og trives i rollen, men det er ikke alltid så enkelt å vinne fotballkamper som vi har gitt inntrykk av tidligere i sesongen, sier Hart.

Beste sesongstart Manchester United-forsvarer Jonny Evans mener klubben hans ikke har fått nok skryt for høstsesongen. Etter 18 spilte kamper har United hatt sin beste seriestart noensinne, det til tross for 1-6-tapet i byderbyet i oktober.

- Sammenlignet med forrige sesong har starten vår vært bedre. Vi har allerede plukket flere borteseirer enn vi maktet i fjor, sier Evans.

Serietreer Tottenham reiser til Wales for å møte Swansea nyttårsaften. London-rivalen Arsenal tar på sin side imot Queens Park Rangers til byderby, mens Chelsea er verter for Aston Villa.

Liverpool, som må klare seg uten suspenderte Luis Suárez, får besøk av Newcastle på Anfield. (©NTB)