Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Selvfølgelig ordnet Ronaldo tabelltopp

United stanget og stanget, og fikk til slutt scoringen.

(Dagbladet.no): Derby - Manchester United 0-1.

Kanskje, kanskje, våget Derby-manager Paul Jewell å håpe på poeng mot tittelutfordrer Manchester United, da kampklokka tikket mot 75 minutter og det fortsatt ikke hadde raslet i nettmaskene bak Roy Carroll.

Men United skulle jo slå laget som ikke har vunnet på 26 fotballkamper, og igjen var det de rødes evne til å avgjøre mot slutten som kom godt med.

Og selvfølgelig var Cristiano Ronaldo mannen som ordnet seier, og dermed også en smak av tabelltopp for Fergie og co.

Sjefen sjøl kostet på seg både selvfølgeligheter og skryt etter kampen.

- Vi skulle ledet med fire-fem mål etter tjue minutter, det ville gjort det enklere for oss, sa Alex Ferguson, ifølge nyhetsbyrået PA.

- Vi må takke Ronaldo igjen. Alle stoler på ham nå, og man må bare beundre motet hans, sa Sir Alex.

Presset og presset

image: Selvfølgelig ordnet Ronaldo tabelltopp

Manchester United hadde tabelltopp som lokkemat for seier i det hundrede møtet mellom disse to lagene, og skapte flere store sjanser som burde gitt scoringer før pause.

John O\'Shea serverte Cristiano Ronaldo muligheten til å sende United foran allerede etter tolv minutter, backen kom seg til kortlinja og la ut til den umarkerte portugiseren, men bredsiden hans sendte ballen i stanga.

United kontrollerte førsteomgangen, men det eneste som skapte jubel var at Wayne Rooney måtte ut på sidelinja for å bytte kortbukse etter en opprivende luftduell med eks-Unitedkeeper Roy Carroll.

Derby på kortvisitt

Det er lite statistikk som gir fansen grunn til å smile på Pride Park om dagen, men Derby hadde faktisk bare tapt to av de siste seks hjemmekampene mot United i Premier League.

Og helt ufarlige var de heller ikke i ettermiddag, blant annet måtte Ben Foster, som sto en god førsteomgang i den plutselige debuten for United, avverge et godt forsøk da Kenny Miller kom seg fri fem minutter før pause.

Ronaldo mot toppscorertittel

United-presset fortsatte etter pause, og scoringen kom selvfølgelig.

SOM ALLTID: Cristiano Ronaldo kommer seg foran Derby-forsvaret, og ordner tre poeng for United mot slutten av andreomgang. For de hvite fortsetter bare problemene. Foto: AFP/SCANPIX
SOM ALLTID: Cristiano Ronaldo kommer seg foran Derby-forsvaret, og ordner tre poeng for United mot slutten av andreomgang. For de hvite fortsetter bare problemene. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

Igjen var Cristiano Ronaldo på plass foran mål, igjen var pasningen inn perfekt, men denne gangen var bredsiden mer presis.

Ronaldo satte inn sitt 22. ligamål for sesongen, og United inntok tabelltoppen.

Nå er det opp til Arsenal å avgjøre hvem som skal ta helg som nummer én i England.

- Det ser ut til å bli en fantastisk avslutning på sesongen, sier Alex Ferguson.

PS. Ellers hyggelig for Manchester United at engelsk politi denne helga har droppet voldtektsanklagene mot Jonny Evans etter det fuktige julebordet i fjor.

SOM ALLTID: Cristiano Ronaldo kommer seg foran Derby-forsvaret, og ordner tre poeng for United mot slutten av andreomgang. For de hvite fortsetter bare problemene. Foto: EPA/SCANPIX
SOM ALLTID: Cristiano Ronaldo kommer seg foran Derby-forsvaret, og ordner tre poeng for United mot slutten av andreomgang. For de hvite fortsetter bare problemene. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer
I BUKSA PÅ ROONEY: Eks United-keeper Roy Carroll river underbuksa av sin gamle lagkamerat.
TRUSEBYTTE: Wayne Rooney tar turen ut på sidelinja for å skifte på seg.
GOD DEBUT: Ben Foster måtte faktisk holde United inne i kampen med et par gode redninger ved et par anledninger.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media