GLEDELIGE MELDINGER: Stokes danske målvakt Thomas Sørensen er oppmuntret etter undersøkelsene etter albue-skaden han pådro seg i sammenstøt med Chelseas Salomon Kalou i helga.Foto: SCANPIX/AFP/ADRIAN DENNIS
GLEDELIGE MELDINGER: Stokes danske målvakt Thomas Sørensen er oppmuntret etter undersøkelsene etter albue-skaden han pådro seg i sammenstøt med Chelseas Salomon Kalou i helga.Foto: SCANPIX/AFP/ADRIAN DENNISVis mer

- Selvfølgelig tror jeg på VM-spill

Danskene vil strekke seg langt for at Sørensen skal bli klar til Sør-Afrika.

|||

Landslagssjef Morten Olsen vil vente i det lengste på at førstekeeper Thomas Sørensen skal bli VM-klar for Danmark.

Stoke-keeperen ble båret av banen etter å ha fått slått høyre albue ut av ledd søndag. I verste fall kan det ta tre måneder å lege skaden. Mandag ble albuen røntgenundersøkt. Resultat gjør at Sørensen er optimist med tanke på VM-spill.

- Selvfølgelig tror jeg på VM-spill. Jeg må se det hele an, men med de indikasjoner jeg har fått så er i hvert fall ingen umulighet. Og det var det jeg ville høre, sa Sørensen til Ritzau.

Skaden oppsto da fotball-VM i Sør-Afrika var 47 dager unna start.

- Det var som forventet skade på leddbåndene, men ikke alvorlig. En liten trøst er at det er ikke de store leddbåndene som er skadd, sa Stoke-keeperen.

10. mai vil Morten Olsen offentliggjøre VM-troppen.

- Slik situasjonen ser ut nå og med håpet om at Thomas kan bli klar til VM, tar vi iallfall ikke ut tre keepere til VM i 10. mai-uttaket, sier Olsen til Sporten.dk.

10. juni - dagen før mesterskapet starter - er siste frist for påmelding av spillere.

- Vi er villig til å strekke oss langt for å få med Thomas Sørensen i troppen, slår landslagssjefen fast.

Sørensen har spilt 86 landskamper for Danmark, 43 færre enn legenden Peter Schmeichel. Annenkeeper er IFK Göteborgs sisteskanse, Kim Christensen (30).

Også sønnen til Peter Schmeichel, Notts County-keeper Kasper Schmeichel (23), kan bli kalt inn til VM. I tillegg kan Aalesunds burvokter, Anders Lindegaard (26), være aktuell.

Danmark er i VM-gruppe med Nederland, Japan og Kamerun.

(NTB)