Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Selvfølgelig var det fælt å se på. Det var et dumt spørsmål

Sagen så historisk renn fra tribunen.

RINGSIDE: Anette Sagen på vei ut fra hoppbakken i Sotsji i kveld. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
RINGSIDE: Anette Sagen på vei ut fra hoppbakken i Sotsji i kveld. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Hopp-pioneren Anette Sagen (29) ble ikke tatt ut til OL, og syntes det var en solid nedtur. Norges Idrettsforbund valgte likevel å gjøre stas på henne, og inviterte henne til Sotsji.

I kveld satt hun ringeside da kvinnene hoppet et historisk renn. For første gang fikk de lov til å delta i OL.

- Selvfølgelig var det fælt ikke å få være med. Det synes jeg var et dumt spørsmål, sa Sagen da hun ble spurt om hvordan det ikke var å delta.

Tårer Tyske Carina Vogt vant overraskende OL-gullet. Maren Lundby ble beste norske jente på 8. plass.

Sagen innrømmer at hun hadde tårer i begynnelsen. Rennet i den lille hoppbakken i Sotsji hadde en praktfull ramme. Også kronprins Haakon var til stede under den historiske begivenheten.

I alle år har Sagen kjempet for rettighetene til de kvinnelige hopperne. Det har vært et tungt lerret å bleke, og først i 2014 fikk de altså delta i OL for første gang.

HISTORISK ØYEBLIKK:  Anette Sagen hilste på jentene etter rennet. Fra venstre: Helena Olsson Smeby, Line Jahr og Anette Sagen. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
HISTORISK ØYEBLIKK: Anette Sagen hilste på jentene etter rennet. Fra venstre: Helena Olsson Smeby, Line Jahr og Anette Sagen. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

Dessverre for Sagen ble det uten henne.

Tung sesong Jenta fra Mosjøen har hatt en tung sesong. Rett før OL kom hun på 16. plass og 25. plass i verdenscuprennene i Japan. Dermed ble hun vraket til OL-troppen.

- VM blir det neste målet nå. Jeg har veldig lyst til å delta i OL, men tror jeg er litt for gammel neste gang. Kanskje blir det i en annen rolle, sa Sagen på vei ut fra bakken.

Hun landet i Sotsji i dag.

- Jeg blir her fram til lørdag. Jeg kommer blant annet til å se kombinert og hockey, sier hun.

- Hva synes du om kveldens vinner?

- Det var kanskje litt overraskende. Men hun har vært på pallen i alle renn, sier Sagen.


Hele Norges coronakart