- Selvfølgelig vil jeg bli LSK-trener

Lillestrøm-angriperen Uwe Rösler har overvunnet kreften. Neste sesong håper han å bli ny LSK-trener. I dag tar han sin siste og avsluttende D-trenereksamen i nærheten av Dortmund.

- Selvfølgelig håper jeg å bli LSK-trener. Men det ønsket deler jeg vel med et par-tre andre. Noe mer vil jeg ikke si om den saken akkurat nå. I stedet for å fokusere på egen person, gir jeg min fulle støtte til trener Arne Erlandsen og hele LSK-laget i den situasjonen som har oppstått, sier Uwe Rösler til Dagbladet.

- Spark ham

I gårsdagens Dagbladet kunne LSK-treneren lese at Kanarifansen vil ha ham sparket omgående. - Jeg kan ikke forholde meg til mannen i gata eller supporterne. Jeg forholder meg til virkeligheten, og jobber for at laget alltid skal være best mulig og vinne kamper. Ingen trenere vil noe annet enn det, sier Arne Erlandsen.

Navn på eventuelle etterfølgere vil han ikke kommentere.

- Det blir klubben enig om internt, og går ut med eksternt. Jeg har kontrakt ut denne sesongen, og forholder meg til den. Samtidig vet jeg at klubben kan si meg opp når som helst. Det siste tenker jeg ikke på. Det eneste som opptar meg, er å gjøre LSK til et best mulig lag denne sesongen. Ikke hva som eventuelt vil skje i framtida, sier Arne Erlandsen.

- Håper han står

Uwe Rösler har han alltid hatt et godt samarbeid med.

- Han er både brukt til å se på motstanderlagene, og vurdere nye spillere. Nå håper jeg han står til eksamen. Den er nok vanskeligere enn han tror, sier Erlandsen.

Ifølge daglig leder Frank Grønlund har både Uwe Rösler og Hallvar Thoresen søkt om trenerjobben i LSK gjennom pressen. Tolker vi ham rett, er Arne Erlandsen fortsatt kandidat.

Heller ikke han vil kommentere navn. Derimot minner han om at LSK har satset på «ferske» trenere før.

- Tom Lund var hjelpetrener for meg i Skeid før han overtok som LSK-trener. Erlandsen fikk sparken i Bærum og var tredjetrener i LSK før han fikk ansvaret for A-laget, sier Frank Grønlund.

Hus på Fjellhamar

Det betyr at Uwe Röslers mangelfulle trenererfaring nødvendigvis ikke er noen hindring.

- Uwe er frisk, skal bygge hus på Fjellhamar og har vist interesse for å trene laget. Klarer han dagens eksamen, blir han D-trener som gjør ham kvalifisert til å trene et tippeligalag. Neste steg er å bli UEFA-trener slik at han også kan trene lag utenlands, sier Frank Grønlund.

HÅPER: En friskmeldt Uwe Rösler skal opp til D-trenereksamen i Tyskland i dag. Han legger ikke skjul på at at han ønsker å ta over treneransvaret i Lillestrøm.