Selvkritisk Kristoff-hjelper: - Vi har tatt for stort ansvar

Nå har én av Kristoffs viktigste hjelpere trent med ham i Norge for å unngå opptrekkskrøll i Tour de France.

GODT SAMARBEID: Michael Mørkøv (midten) skryter godt av Stein Ørn. - Jeg blir sørget for av Stein og hans familie her, full service. Stein er utrolig dedikert til sykling og det vi gjør. Det avspeiler seg i alt han gjør, det er deilig å være sammen med mennesker som brenner så mye for det de gjør, sier Mørkøv. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.
GODT SAMARBEID: Michael Mørkøv (midten) skryter godt av Stein Ørn. - Jeg blir sørget for av Stein og hans familie her, full service. Stein er utrolig dedikert til sykling og det vi gjør. Det avspeiler seg i alt han gjør, det er deilig å være sammen med mennesker som brenner så mye for det de gjør, sier Mørkøv. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RANDABERG/STAVANGER(procycling.no): Når Stein Ørn forklarer, så lytter de fleste. Så også når han forklarer noen av sine mest betrodde hvordan treningsøkta skal bli. Legen, treneren - og ikke minst stefaren til Alexander Kristoff, setter seg inn i den velkjente grønne Hyundaien og legger ut kursen mot Tungenes fyr.

Litt pes først, før rytterne skal ut på langtur.

Den store forskjellen denne treningsuken er at også danske Michael Mørkøv er med. 31-åringen fløy opp onsdag morgen, og forsvant like fort som han kom torsdag kveld. 

procycling.no snakket med dansken i familiehjemmet til familien Ørn/Kristoff før han dro. Som den største selvfølgelighet hadde de åpnet dørene til hjemmet sitt. Av hyggelighet, og av iver etter å perfeksjonere det som kan perfeksjoneres før Tour de France.

 - Jeg bor i København, så det var lett å fly opp hit til Stein, som er også er min trener til daglig. Da fikk jeg sjansen til å trene med Stein og Alexander opp mot Tour de France og det danske mesterskapet. Det har vært en intensiv treningsleir på to dager, men vi har hatt muligheten til å finpusse noen taktiske ting til opptrekket og spurtene i Tour de France, sier Mørkøv til procycling.no, mens han sitter med restene av en stor porsjon pasta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer