Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Selvkritisk Nannskog slo tilbake

Scoret to da Stabæk inntok sølvplassen i Tippeligaen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stabæk - Tromsø 3-1.

(Dagbladet.no): Tippeligaens kanskje to beste spisspar møttes på Nadderud i kveld. Daniel Nannskog og Veigar Pall Gunnarsson for Stabæk - Ole Martin Årst og Sigurd Rushfeldt for Tromsø.

Det luktet scoringer lang vei. Og det luktet sterkest av Stabæk.

- Vi finner hverandre bra. Vi er vel et bra spisspar, sier Nannskog til TV 2 - og melder seg dermed på i kampen om årets understatement i Tippeligaen.

For to mål av Nannskog og ett av Pall Gunnarsson sendte TIL-trener Ivar Morten Normark et godt steg nærmere Aetat - og Stabæk mot toppen av tabellen.

Nesten like imponerende som at superduoen nå står med 19 mål til sammen er det at Stabæk er helt oppe på sølvplass etter kveldens 3-1-seier. Stabæk har nå 22 poeng, det samme som Lillestrøm, men har bedre målforskjell.

Uwe Röslers menn har riktignok to kamper mindre spilt.

Selvkritik Nannskog

SCORINGSKONGE: Daniel Nannskog og Veigar Pall Gunnarsson slutter aldri å imponere. I kveld scoret duoen alle tre målene for Stabæk da det ble seier 3-1 mot Tromsø. Foto. SCANPIX
SCORINGSKONGE: Daniel Nannskog og Veigar Pall Gunnarsson slutter aldri å imponere. I kveld scoret duoen alle tre målene for Stabæk da det ble seier 3-1 mot Tromsø. Foto. SCANPIX Vis mer

Daniel Nannskog har klaget mye over seg selv den siste tiden, til tross for at han før i kveld sto med sju fulltreffere i Tippeligaen.

- Jeg stiller kanskje for høye krav til meg selv, men jeg synes jeg har bommet alt for mye. Jeg har kommet til sjanser, og det er selvsagt bra, men med normal uttelling hadde jeg hatt 10-11 mål, sa Nannskog til FotballDirekt.com tidligere denne uka.

I kveld kan han dra hjem fra Nadderud med gullende ren samvittighet.

Først sendte han Stabæk meget fortjent i ledelsen etter 34 minutter. At svensken er lynrask er noe vi visste fra før - ikke at han har spenst som Steinar Hoen.

Årst utliknet

På et innlegg fra Bjørnar Holmvik headet han vakkert og fortjent inn 1-0, i en omgang hvor brassen Alanzinho viste at sambaen ikke er død likevel.

Tromsø var langt bedre med i 2. omgang, Stabæk mistet aggressiviteten - og mer skulle ikke til før utlikningen var et faktum.

På en genial stikker fra Patrice Bernier stakk Årst igjennom og satte ballen kontrollert forbi Jon Knudsen.

image: Selvkritisk Nannskog slo tilbake

Da var det spilt i drøye timen, og Tromsø virket plutselig som det klart piggeste laget.

- I 1. omgang ble vi rundvasket. I 2. omgang er vi inne i kampen med 1-1, og satt med følelsen av at dette kunne gå. Men så scorer de 2-1 på et steike uheldig tidspunkt, og da blir det vanskelig å komme igjen. Jeg har ikke mer å si, sier Ivar Morten Normark til TV 2. 

Og selvsagt var det Stabæks eminente spissduo som ødela kvelden for Normark.

Eminent spissduo

Etter 77 minutter vendte Pall Gunnarsson vekk Tore Reginussen, og trillet ballen ut til Nannskog som fikk god tid til å sikte. Med venstrebeinet skrudde han ballen rolig rundt Kenny Stamatopolous - hans niende mål i år.

Tippeligaens islandske toppscorer, Veigar Pall Gunnarsson, ville imidlertid ikke være bekjent av å gå av banen med «bare» en assist.

Like før slutt stusset han inn sitt 10. seriemål og fastsatte sluttresultatet til 3-1 - nok en gang etter slett forsvarsspill av Reginussen.

Tromsø er nå i ferd med å resignere i bunnen av Tippeligaen. De står med begredelige 10 poeng på 14 kamper, er desidert jumbo og har seks poeng opp til sikker grunn.

Det spørs om Tom Nordlie snart får selskap på listen over sparkede Tippeliga-trenere.

• Din mening: Tar Stabæk medalje? Hvor hadde de ligget på tabellen uten Nannskog/Gunnarsson?

<B>TOPPSCORER:</B> Veigar Pall Gunnarsson er toppscorer i Tippeligaen med 10 mål. I kveld ble det nok en scoring.
<B>I TRØBBEL:</B> Tromsø har tradisjon for å sparke trenere. Er Ivar Morten Normark nestemann på vei ut?