Ole Gunnar Solskjær vil forbedre arbeidskapasiteten

Selvkritisk Solskjær: - Uakseptabelt

- De andre lagene løper mer enn oss. Det er ikke akseptabelt, sier Ole Gunnar Solskjær.

SVAKE TALL: Manchester United løper ikke nok, mener Ole Gunnar Solskjær. Foto: Philippe Perusseau / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
SVAKE TALL: Manchester United løper ikke nok, mener Ole Gunnar Solskjær. Foto: Philippe Perusseau / REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Se Arsenal - Man Utd på TV 2 Sport 1 klokka 17:30.

MANCHESTER / LONDON (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær øyner sin tiende strake borteseier når Manchester United gjester Arsenal på Emirates i ettermiddag.

De røde djevlene er ubeseiret i ligaen med Solskjær bak rattet. Ti seire og to uavgjort er fasit etter tolv kamper.

Der Manchester United var elleve poeng bak den viktige fjerdeplassen da Solskjær tok over, kan de nå i teorien rykke opp på tredjeplass med femmålsseier mot Arsenal etter at Tottenham tapte 2-1 mot Southampton i går.

Opp til Liverpool på andreplass var det derimot tolv poeng før denne runden.

- Det har vært og er definitivt et skille i toppen av Premier League nå. Det er en topp to, og så er vi blant de neste fire, sa Solskjær på pressekonferansen før kampen, gjengitt av blant annet The Telegraph.

- Ikke akseptabelt

Manchester Uniteds forrige ligatittel kom i 2013.

Solskjær forventer at klubben snart kan kjempe om tittelen igjen, men kortsiktig er det kvalifisering til neste års Champions League som gjelder.

Av den grunn ser nordmannen på hva som skiller de beste fra de nest beste, og først i rekka kommer det fysiske aspektet ved fotballen.

- Det er ingen grunn til at Manchester United ikke skal være det laget som jobber hardest i ligaen. Jeg har alltid krevd arbeidskraft, god holdning og fysikk fra spillerne mine, sier Solskjær, og legger til:

- Vi må fortsette å jobbe med det fysiske, og spillerne vet hva de vil bli spurt om neste sesong hvis de ønsker å kjempe i toppen. Det er det du ser hos lagene i toppen, at de løper mer enn oss. Det er ikke akseptabelt.

Svak løpsstatistikk

Når det kommer til antall kilometer løpt over en sesong, har Manchester United hatt svake tall de siste sesongene.

I 16/17-sesongen løp de minst av Premier League-lagene med 4023,4 km, mens de i forrige sesong løp nest minst med 4099,8 km.

Før 3-1-seieren borte mot Crystal Palace for to uker siden, viste tall at United hadde løpt omtrent det samme under Solskjær og i Mourinho denne sesongen, men at antall sprinter hadde økt fra 98,6 til 108,6 per kamp.

De røde djevlene har hatt mye skadeproblemer i det siste.

Solskjær har tidligere sagt at han tror de hyppige skadene kan skyldes den hurtige og direkte spillestilen han har innført, samt treningen som legges inn for å kunne spille på den måten.

- Det har nok noe med det å gjøre, ja. Men når skal du gjøre den endringen? Venter du til sesongoppkjøringa og tenker at du kan endre resultatene ved å be dem om å ikke løpe? Eller starter vi nå og viser dem hva kravene til intensitet er og hvordan vi ønsker å spille. Du har selvfølgelig sett hva jeg har valgt, sa Solskjær.

Tilbake fra skade

Nordmannen hadde ti spillere utilgjengelig mot Paris Saint-Germain, men flere kommer trolig til å være tilbake i kamptroppen mot Arsenal.

Anthony Martial, som scoret i 3-1-seieren mot Arsenal i FA-cupen, kan gå inn på vingen, mens Ander Herrera og Nemanja Matic kan returnere på midtbanen.

Paul Pogba, som var suspendert mot PSG, er også tilbake.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer