Selvmål mot Villa - og mål for Villa

Alt i løpet av ei uke for Zat Knight.

(Dagbladet.no) Aston Villa - Chelsea 2-0. For ei uke siden bidro Zat Knight til Villas 2-1 seier mot Fulham da han scoret selvmål. Knight var da Fulham-spiller - og før helga ble han solgt til Birmingham-laget.

I ettermiddag fikk han en kanonstart på Villa Park.

To minutter etter pause banket han Didier Drogba i feltet og headet en corner i mål.

Men som bildet over viser hadde Knight armene godt rundt Drogba i duellen. En viss portugiser i designerdress på Chelsea-benken vil nok mene at det burde vært er frispark.

Og kampen trengte dette målet, for det skjedde ikke veldig mye spennende før dette.

Førsteomgangen på Villa Park var preget av to lag som forsvarte seg godt. Begge lag skapte litt i starten av kampen, men så ble det mye kriging og kjemping på midten - uten mange sjanser.

Chelsea-press

Etter scoringen ble tempoet i kampen mye høyere og temperaturen steg, både på banen og ikke minst på tribunen.

SOLID HÅNDBRUK: Zat Knight tok i bruk alle midler da han slo Didier Drogba i lufta og scoret. Foto: AFP
SOLID HÅNDBRUK: Zat Knight tok i bruk alle midler da han slo Didier Drogba i lufta og scoret. Foto: AFP Vis mer

Chelsea trykket voldsomt på, men Villa forsvarte seg godt og var over londonerne hele tida. Derfor klarte ikke José Mourinhos menn å spille seg til de helt feite målsjansene.

Nærmest var John Terry og Salomon Kalou, men henholdsvis headingen og skuddet gikk rett utenfor stengene.

I stedet fikk hjemmelaget sjansen like før slutt, da Chelsea satset det meste framover. Ashley Young briljerte på venstrekanten, før han slo inn til Gabriel Agbonlahor, som styrte kula i mål.

Tre minutter før slutt hadde Chelsea-eier Roman Abramovitsj fått nok, og han gikk fra VIP-plassen sin på tribunen. Han fikk derfor ikke med seg Ashley Coles innleggsforsøk, som sneiet stolpen.

John Carew spilte 79 minutter, men han fikk ikke utrettet så mye på topp. Lørenskog-gutten forsøkte seg i bakrommet på et framspill i 2. omgang, men John Terry kom seg i kroppen på ham og fikk avverget.

STERK SEIER: John Carew & Co. har nå to seire på rad i serien og klatrer på tabellen.