Selvmål ødela for Inter

Tapte to poeng på overtid.

Seriemester Inter fikk ingen god start på den nye sesongen. Ivan Cordobas selvmål på overtid kostet poeng i 1-1-kampen mot Udinese.

Inter feide all motstand til side og vant med kjempemargin forrige sesong, men da var Juventus tvangsdegradert og mange andre farlige lag ilagt ødeleggende poengstraffer. Denne gang kan det bli jevnere, og Juventus og Milan startet begge med klare seirer.

Dejan Stankovic ga Inter en tidlig ledelse etter fikst forarbeid av Zlatan Ibrahimovic, men keeper Julio Cesar ble utvist for viljehands i annen omgang. Udinese jaget utligning og fikk den med litt hjelp fra Cordoba.

- Vi spilte bra i første omgang, Vi hadde sjansen til å punktere kampen, men gjorde det ikke. Slike kamper må punkteres, klaget Inter-trener Roberto Mancini.
Alvorlige hensikter
Juventus topper tabellen etter 5-1-seieren mot Livorno lørdag. David Trezeguet fikk en pangstart på sitt serie A-comeback med hattrick.

Mesterligavinner Milan har også alvorlige hensikter i serien og knuste Genoa 3-0 på bortebane med to scoringer av Kaka. Milan var overlegen selv om klubbens tilhengere var bannlyst fra stadion.

Den omstridte avgjørelsen ble tatt på grunn av frykt for tilskuerbråk. En Genoa-tilhenger døde i sammenstøt i 1995, forrige Genoa var i serie A.

- Ikke alt var perfekt, men laget hadde rett innstilling, sa trener Carlo Ancelotti.


Tøft nivå
Fiorentina er en annen klubb som fikk tetambisjonene forrige sesong ødelagt av poengstraff. Adrian Mutu scoret et kjempemål da Empoli ble slått 3-1 søndag.

Napoli fant i likhet med Genoa at nivået var tøft etter opprykket fra serie B, og det ble 0-2-tap hjemme mot Cagliari.

Roma fikk en god start med 2-0-seier borte mot Palermo. Philippe Mexes og Alberto Aquilano scoret på Sicilia.

KEEPER UTVIST: Inter-keeper Julio Cesar ble sendt av banen da Inter spilte uavgjort. Foto: AP
KEEPER UTVIST: Inter-keeper Julio Cesar ble sendt av banen da Inter spilte uavgjort. Foto: AP Vis mer

Vincenzo Montella ga Sampdoria 2-1-seier mot Siena med et volleyskudd. Han er tilbake i gamleklubben etter åtte år.

Parmas underholdende 2-2-kamp mot Catania ble skjemmet av at gjestetrener Silvio Baldini fikk rødt kort for å sparke etter Parma-trener Domenico Di Carlo.

(NTB)