FIKSET SEIEREN: Denne trioen sto bak vinnermålet for Manchester City. Samir Nasri (t.v.) og Yaya Toure (t.h.) sto for forarbeidet, mens Sergio «Kun» Agüero fikk æren av å dytte ballen i åpent mål. Foto: Miguel Riopa, AFP/Scanpix
FIKSET SEIEREN: Denne trioen sto bak vinnermålet for Manchester City. Samir Nasri (t.v.) og Yaya Toure (t.h.) sto for forarbeidet, mens Sergio «Kun» Agüero fikk æren av å dytte ballen i åpent mål. Foto: Miguel Riopa, AFP/ScanpixVis mer

Selvmål og praktkontring sikret City seieren i Porto

Snudde kampen og vant 2-1.


(Dagbladet): Porto - Manchester City 1-2.

Manchester City tok et solid steg mot åttedelsfinalen i Europa League med borteseier mot Porto i kveld.

Et selvmål fra Porto og en superkontring avsluttet av innbytter Sergio Agüero snudde kampen etter at City lå under med ett mål til pause.

- Vi spilte bra, og gjorde en god kamp. Også i første omgang hadde vi tre-fire sjanser, men var uheldige. I andre omgang spilte vi bedre, sier Roberto Mancini i et intervju vist på Viasat Fotball.

Han var godt fornøyd med resultatet borte mot Porto, som han betegner som et topplag. Men med to bortemål og ett måls ledelse, skal avansementet være en formalitet for Premier League-lederen i returkampen på hjemmebane.

Det var hjemmelaget som tok ledelsen før det var spilt en halvtime. Hulk ble spilt fram på venstresida, og la knallhardt inn foran mål. Der kom Silvestre Varela i stor fart, kastet seg fram og styrte inn ledermålet.

City satset på kontringer, og det var en langpasning som ga utlikning etter ti minutter av andre omgang. Yaya Toure slo ballen inn i feltet, og Mario Balotelli presset Alvaro Pereira nok til at han styrte ballen forbi egen keeper med skulderen.

Vinnermålet til City kom etter en effektiv utnyttelse av en Porto-miss på egen halvdel. Yaya Toure spilte vegg med Samir Nasri før han stormet mot mål. Der de fleste ville skutt, så Toure i øyekroken at innbytter Sergio Agüero, som hadde vært på banen i drøye fem minutter, var helt ledig.

Toure serverte perfekt til argentineren som bare kunne dytte ballen i åpent mål.

SLEVMÅL: Alvaro Pereira styrer ballen i eget mål under press fra Mario Balotelli. Foto: Miguel Riopa, AFP/Scanpix
SLEVMÅL: Alvaro Pereira styrer ballen i eget mål under press fra Mario Balotelli. Foto: Miguel Riopa, AFP/Scanpix Vis mer