Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Selvmål og sjanseløst av Fulham

Villa hadde full kontroll.

HEADET I EGET MÅL John Pantsil header her ballen bak Mark Schwarzer - etter bare tre minutter. Foto: AP
HEADET I EGET MÅL John Pantsil header her ballen bak Mark Schwarzer - etter bare tre minutter. Foto: AP Vis mer

(Dagbladet.no) Aston Villa - Fulham 2-0.

Hjemmelaget hadde fullstendig kontroll på londonerne i ettermiddag, og selvmålet Fulham scoret etter bare tre minutter ødela mye.

Men det spørs om de hadde klart å være noen trussel uansett, for de var aldri i nærheten av å få med seg noe fra Villa Park.

Tidlig selvmål
Det ble ikke fire nordmenn fra start i ettermiddag, for bare Brede Hangeland og Erik Nevland ble veid gode nok til det. John Carew og Bjørn Helge Riise startet begge i Europa League-kvaliken i midtuka, men i dag måtte de sette seg på benken. Carew kom etter hvert inn, mens Riise ble sittende hele oppgjøret.

Bare to minutter inn i kampen spilte Aaron Hughes en klønete ball tilbake mot Mark Schwarzer, som ikke klarte å sparke den unna. Villa fikk corner - og enda mer hjelp.

Ashley Young slo den mot første stolpe og John Pantsil headet ballen i eget mål. Det var ikke like flott som selvmålet til Abou Diaby mot Manchester United, men det ga uansett Fulham en marerittstart.

FORSVARSKAMP: Det ble en forsvarskamp for Brede Hangeland & co - de maktet ikke skape noe særlig framover. Foto: AFP
FORSVARSKAMP: Det ble en forsvarskamp for Brede Hangeland & co - de maktet ikke skape noe særlig framover. Foto: AFP Vis mer

Aston Villa hadde stort sett kontroll hele førsteomgangen, selv om de ikke skapte så fryktelig mye. De hadde trykket, men Fulham pakket seg sammen defensivt. En drøy halvtime ut i kampen holdt derimot Dickson Etuhu på å score et nytt Fulham-selvmål.

Young slo et frispark inn i feltet og Etuhu headet ned i bakken og like utenfor egne stenger.

Mange tomme seter
Det var overraskende mange tusen tomme seter på Villa Park, noe som er litt rart med tanke på at Martin O'Neills menn slo Liverpool borte i forrige serierunde.

Aston Villa ble slått ut av Europa League i midtuka, selv om John Carew scoret i seieren mot Rapid Wien på hjemmebane.

Et kvarter inn i andreomgangen steg i hvert fall jubelen blant dem som hadde møtt opp.

Gabriel Agbonlahor vant selv ballen og avanserte ti meter, før han klinket til fra drøy 20. Schwarzer klatre ikke strekke seg langt nok og med ett ble det dobbelt så vanskelig for Fulham å slå tilbake.

DOBLET: Gabriel Agbonlahor satte inn Villas andre et kvarter etter pause, og selv om det var igjen en halvtime ble kampen nesten punktert da - for Fulham virket helt sjanseløse i ettermiddag. Foto: EPA
DOBLET: Gabriel Agbonlahor satte inn Villas andre et kvarter etter pause, og selv om det var igjen en halvtime ble kampen nesten punktert da - for Fulham virket helt sjanseløse i ettermiddag. Foto: EPA Vis mer

John Carew kom inn da det gjensto 18 minutter og han stakk umiddelbart i bakrommet. Brede Hangeland forsøkte å sette ham i offside, og linjemannen mente han klarte det. Carew staret derimot på rett side, og burde ikke vært avvinket.

Tilbakeviser ryktene
Den siste tida har det vært en del rykter på nettet om John Carews framtida i Villa og det har også blitt spekulert i at han har vært så dårlig trent at han ikke fikk plass på benken engang i seriestarten.

Dette tilbakeviste landslagsspissen før kampstart.

- De ryktene kjenner jeg ikke til. Det har ikke vært noe dramatikk på bakrommet, jeg har rett og slett hatt feber. Nå er jeg bra igjen og jeg har trent godt. Jeg håper å være på laget igjen mot Fulham, sa Carew ifølge Sunday Mirror.

Og populariteten til 29-åringen (30 år på lørdag) er det ingenting å si på. Carew-sangene runget fra første oppvarmingsskritt.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media