SNUBLET: Vålerenga og Kristoffer Hæstad styrte store deler av kampen mot Odd Grenland, men klarte aldri å score mot telemarkingene. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
SNUBLET: Vålerenga og Kristoffer Hæstad styrte store deler av kampen mot Odd Grenland, men klarte aldri å score mot telemarkingene. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Selvmål senket Vålerenga

Dos Santos satte ballen i feil nett.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): • Vålerenga - Odd Grenland 0-1

Vålerengas medaljetog sporet av da Freddy dos Santos satte ballen i eget mål.

Vålerenga var sammen med Rosenborg det store formlaget i Tippeligaen, hadde tre seirer på rad — og det var til og med snakk om at medaljer var innen rekkevidde.

Det håpet fikk seg et alvorlig skudd for baugen da Freddy dos Santos satte ballen i mål etter 71 minutter.

Det ble nemlig kampens eneste mål, og dermed fikk Odd Grenland en meget solid oppreisning etter 0-7-tapet mot Rosenborg i forrige bortekamp på Lerkendal.

De tre poengene betyr også at Odd Grenland langt på vei sikret seg plass i Tippeligaen neste sesong.

Gjeeeesp! Første omgang var av det slaget som får middels interesserte til å skifte TV-kanal. Vålerenga eide ballen, men spilte stort sett på kryss og tvers i de bakre rekker.

Bare to ganger var det alvorlig fare på ferde foran Odd-keeper André Hansen. Etter to minutter kom Mohammed Fellah fri på høyrekanten, og spilte inn foran mål der både Morten Berre og Veigar Pall Gunnarsson kunne ha gitt Vålerenga en pangstart.

17 minutter ut i omgangen var det Berre som kom fri på høyre og spilte fri Mohammed Fellah. Men fra meget god posisjon presterte Fellah en håpløs avslutning.

Odd, på sin side, skapte ingen verdens ting før lagene gikk til pause.

Odd hevet seg De fleste av de drøyt 10.000 på Ullevaal regnet nok med at hjemmelaget skulle male på videre. Men i stedet var det Odd Grenland som hevet seg et knepp og fikk et par gode skuddmuligheter.

VIF-innbytter Bojan Zajic fikk likevel omgangens første store sjanse, men traff ikke godt nok da han upresset fikk kline til fra 12 meter etter godt VIF-spill i det 68. minutt.

Det begynte virkelig å lukte 0-0.

Men etter 72 minutter klarte en VIF-spiller endelig å sete ballen i nettet. Dessverre for Vålerenga, traff veteranen Freddy dos Santos sine egne nettmasker etter en Odd-corner.

Nære for Børven Like etterpå fikk Torgeir Børven en gyllen mulighet til å doble Odds ledelse, men ferdighetene strakk ikke helt til for unggutten i duellen med meget solide Fegor Ogude.

Mot slutten ble det naturligvis et Vålerenga-press, mens Odd Grenland hadde så god tid at det kostet keeper Hanse et gult kort.

Det var det vel verdt.

STOR MULIGHET: Veigar Pall Gunnarsson fikk en stor mulighet etter få minutter, men Andre Hanssen reddet mesterlig. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
STOR MULIGHET: Veigar Pall Gunnarsson fikk en stor mulighet etter få minutter, men Andre Hanssen reddet mesterlig. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer