Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Selvmålene er Uniteds nest største målgarantist

- Et resultat av stort press, mener Darren Fletcher.

ÉN AV MANGE: James Collins (t.v.)  ble onsdag den 10. spilleren i Premier League til å sette ballen bak egen keeper mot Manchester United denne sesongen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Simon Dawson
ÉN AV MANGE: James Collins (t.v.) ble onsdag den 10. spilleren i Premier League til å sette ballen bak egen keeper mot Manchester United denne sesongen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Simon Dawson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Da Ryan Giggs' volleyavslutning traff standfoten til landsmannen James Collins og endte opp i garnet bak en utspilt Brad Friedel, føyde Villa-waliseren seg til en allerede oppsiktsvekkende statistikk:

Collins sørget nemlig for at Manchester United har profittert på et tosifret antall selvmål i Premier League denne sesongen.

Da Cristiano Ronaldo forlot Nordvest-England til fordel for det spanske hovedstadslivet i Madrid, var ett av spørsmålene hvem som skulle klare å fylle tomrommet portugiseren etterlot i form av antall mål.

Wayne Rooney har tatt sin del av scoringsansvaret, men overraskende nok er det motspillere som har stått for den største måltrusselen hos United etter ligatoppscoreren.

Til sammen 10 av Uniteds 62 mål i seriesammenheng har blitt scoret av motstandere. Det utgjør i overkant av 16 prosent av alle målene til det mestscorende laget i Premier League etter 26 serierunder.

Det er imidlertid ingen tilfeldighet at selvmålene er et stadig tilbakevendende fenomen for de regjerende seriemesterene, mener Darren Fletcher.

- Det kommer som et resultat av at motstanderen settes under stort press, sier Fletcher, ifølge Sky Sports, og utdyper:

- Dersom man slår ballen inn i de riktige områdene, blir det vanskelig å forsvare seg. Plasserer man innleggene mellom keeperen og forsvarsspillerne, er det alltid en mulighet for at en av medspillerne dine kan komme først på ballen. Hvis ballen ikke treffer medspiller, blir det likevel vanskelig for forsvaret, og heldigvis for oss har de ofte endt med å sette ballen i eget nett.

Collins er allerede nevnt. I tillegg ha Portsmouth-trioen Anthony Vanden Borre, Richard Hughes og Marc Wilson, Arsenal-duoen Manuel Almunia og Abou Diaby, Sunderlands Anton Ferdinand, Boltons Zat Knight, Birminghams Scott Dann og Hulls Andy Dawson alle ekspedert ballen i feil nett mot Manchester United.

Fletcher mener at flere av selvmålene like gjerne kunne ha endt med at en United-spiller var sist på ballen.

- Men om man ser på de selvmålene som har gått i vår favør denne sesongen, er det alltid en United-spiller på vei inn bak forsvarsspilleren, og som enkelt kunne ha dyttet ballen i nettet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!