RØD JUBEL:  Liverpool-spillerne kunne juble for tre poeng hjemme mot West Ham. Foto: AP Photo/NTB Scanpix.
RØD JUBEL: Liverpool-spillerne kunne juble for tre poeng hjemme mot West Ham. Foto: AP Photo/NTB Scanpix.Vis mer

Selvmålenes aften på Anfield

Og Suarez scoret selvfølgelig igjen.

Liverpool - West Ham 4-1 (1-0)

(Dagbladet): Hjemmepublikummet forventet ikke noe annet seier, hjemme mot West Ham etter kalasseieren over Norwich i midtuka.

Og det var hjemmefansen som kunne juble for alle poengene. Selv om seieren ikke var like overlegen som for tre dager siden.

I kjent stil tok Liverpool kontrollen i banespillet. Luis Suarez var aktiv fra start av. Likevel var det gjestene som kunne sto bak kampens første målsjanse.

Kun en god Simon Mignolet hindret Maïga nettkjenning. I andre enden var ikke flaksen til gjestene fra London noe bedre. Luis Suarez var ikke mett på scoringer, selv om han allerede hadde scoret fire denne uken.

Liverpool-spissen første forsøk på mål reddet derimot Jussi Jääskelainen. Returen traff beinet til Demel og ballen trillet over målstreken.

 MÅL:  Mamadou Sakho scoret sitt første Liverpool-mål, hvis han får kreditert målet som var innom James Collins. Foto: NTB Scanpix.
MÅL: Mamadou Sakho scoret sitt første Liverpool-mål, hvis han får kreditert målet som var innom James Collins. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Det resultatet sto seg til pause.

Gerrard-dødball Men like etter pausen doblet vertene ledelsen. En god Steven Gerrard-dødball traff Mamadou Sakho på den bakre stolpen. Avslutningen til midtstopperen holdt på å bli stoppet av James Collins.

Selv om West Ham-stopperen var på ballen, vil nok målet bli kreditert franske Sakho. Det er i så fall den tidligere PSG-stopperens første mål i Liverpool-drakta.

Kampen var likevel langt fra avgjort. Og mye av grunnen til det, skyldes Martin Skrtel. Liverpool-stopperen var sist på to av Hulls mål da Liverpool tapte for en uke siden. Mot West Ham noterte slovaken seg for enda ett.

Da hadde allerede Steven Gerrard forlatt banen. Liverpool-kapteinen holdt seg til låret da han gikk av banen før timen var spilt.

Suarez-dobbel West Ham presset på for en utteling, men foran Liverpools mål lyktes de aldri. I steden skjedde det som måtte skje med ti minutter igjen på klokka. Og det kom nok ikke som et sjokk på noen at det var Luis Suarez som scoret.

Glen Johnson slo et vakkert innlegg. På bakre stolpe ventet Premier Leagues toppscorer og headet ballen kontant i mål.

Vondt ble til verre da Kevin Nolan fikk et meget strengt rødt kort etter en felling av Jordan Henderson.

 SKADET:  Steven Gerrard forlot banen før timen var spilt. Foto: NTB Scanpix.
SKADET: Steven Gerrard forlot banen før timen var spilt. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Og som ikke det var nok. På 20 meter leverte Luis Suarez noen lekre skuddfinter før han fyrte løs. Skuddet gikk via en West Ham-rygg og forbi en utspilt Jääskelainen.

Det var hans 15. mål i ligaen denne sesongen. Men det spørs om han får kreditert scoringen. Sjansene er like store for at den blir registrert som et selvmål.

Suarez' scoring med hode var det eneste målet i kampen som en angrepspiller var sist på.

- Viktig seier. Vi må bare fortsette med å plukke opp trepoengere, sa Glen Johnson etter kampen.

 HYLLET MANDELA:  Lagene klappet i et minutt for å minne Nelson Mandela før avspark. Foto: NTB Scanpix.
HYLLET MANDELA: Lagene klappet i et minutt for å minne Nelson Mandela før avspark. Foto: NTB Scanpix. Vis mer