Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Selvmålet som ødela Hirschfelds «clean sheet»-drøm

- Tre kamper uten baklengs ville vært fantastisk.

ÅRETS FØRSTE: Lars Hirschfeld hadde flere gode redninger mot Stabæk fredag kveld. I årets tre første serierunder er det kun en lagkamerat som har funnet veien til nettmaskene bak målvakten. Foto: Erlend Aas, SCANPIX
ÅRETS FØRSTE: Lars Hirschfeld hadde flere gode redninger mot Stabæk fredag kveld. I årets tre første serierunder er det kun en lagkamerat som har funnet veien til nettmaskene bak målvakten. Foto: Erlend Aas, SCANPIX Vis mer

TELENOR ARENA (Dagbladet:) Vålerenga-keeper Lars Hirschfeld sto over 180 minutter i årets eliteserie uten baklengsmål før gårsdagens tap mot Stabæk i Telenor Arena. Etter to 2-0-seiere på rad — kunne VIF fått en meget solid start på årets sesong.

Hvertfall med tanke på hvor gode Oslo-laget har vært defensivt.

Ett baklengs på tre kamper Ikke siden 1989 har et eliteserielag stått med ni poeng og uten baklengsmål etter tre serierunder. I 1989 ledet Tromsø med ni poeng og 6-0 i målforskjell etter tre kamper.

Derfor var det ekstra surt å bli senket av et selvmål på Telenor Arena i går.

- Tre kamper uten baklengsmål ville vært fantastisk. To kamper er bra det også, men tre ville vært helt spesielt, sier Hirschfeld til Dagbladet.

Målvakten deppet etter kampen i går - men det var den fraværende effektivitetet offensivt på banen som plaget ham mest.

- Vi har avverget mange store sjanser så langt i sesongen. Stefan (Standberg) og resten av forsvaret kan ikke slandres. Vi har tross alt kun sluppet inn ett mål på tre kamper. Og det blir for dumt å skylde på et selvmål. Hva annet kunne vi gjort? Vi burde scoret mål i denne kampen, sier keeperen.
- Vi var smarte VIF tapte gårsdagens kamp etter at Stefan Strandberg var uheldig på en corner. Midtstopperen feilvurderte dødballen, og headet ballen i eget nett.

- Vi var smarte og spilte riktig mot et godt VIF-lag, sier Veigar Páll Gunnarson til Dagbladet.

Det var islendingen som slo corneren som Strandberg sendte i feil nett. Islendingen sier til Dagbladet at Stabæk er blitt nødt til å tenke annerledes.

- Vi har ikke spillere som Alanzinho her. Han kunne vi gi ballen og han driblet alltid av to-tre mann. Nå må vi krige for seieren. Da gjelder det å være heldig og kanskje ikke alltid presse høyt, sier Gunnarson.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media