- Selvmordstaktikk

Norge- Tsjekkia 0- 4 (0- 1, 0- 0, 0- 3). Ishockeylandslaget, med Vidar Wold som suveren keeper, står ikke lenger med lua i handa. Etter to perioder i går kunne laget fort ledet mot regjerende verdensmester Tsjekkia.

- Selv om vi visste at det kunne være en selvmordstaktikk, presset vi høyt fra start. For å komme et skritt videre, er vi nødt til å satse på eget spill, sier Vidar Wold (26) til Dagbladet.

Kontringer avgjorde

I de to første periodene spilte det norske laget topp internasjonal ishockey.

- Kampen ble avgjort på kontringer. Vi visste de kunne komme, og greide ikke å stå imot i sisteperioden. Selv kunne jeg kanskje tatt en goal eller to.

- Firemålstap er likevel ikke noe å skamme seg over, sier Vidar Wold.

Bestemannspremie

At han skulle spille åpningskampen, fikk han først beskjed om på spillermøtet i går tidlig. Etter at sirenen hadde gått for full tid i St. Petersburg, vanket det både norsk bestemannspremie og velfortjent ros fra landslagssjef Leif Boork.

- Jeg trodde Rob (Schistad) skulle bli foretrukket, og måtte bare benytte sjansen. Nå gjelder det å fortsette i samme respektløse stilen, presse høyt og være litt mer skjerpet i avslutningene.

- Da kan det bli gøy mot fysisk tøffe Canada i den neste kampen, sier Vidar Wold.

Mange pluss

Firemålstapet til tross - landslagssjef Leif Boork var stolt over innsatsen til det uerfarne, norske laget.

- Vidar Wold var vært god både på klubblaget og landslaget, og gjorde en stor kamp. Angrepsrekka med Pål Johnsen, Geir Svendsberget og Marius Trygg la trykk på motstanderne, og Ole Eskild Dahlstrøm var spesielt god i undertallsspill.

- Han har veldig gode defensive kvaliteter, sier Boork - som også gir pluss til Tommy Jakobsen, Tore Vikingstad, Per Åge Skrøder og kaptein Trond Magnussen.

Offensiven fortsetter mot Canada i morgen.