Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Selvsagt er dette alvor for Petter

Northug får bare to sjanser til å bli VM-klar på sprinten.

MED VM I BLIKKET:  Petter Northug tok seg greit videre fra prologen i dag. Hvis han henger med hele veien til pallen, har han skaffet seg meget gode kort med tanke på VM-sprinten.  Foto Hans Arne Vedlog
MED VM I BLIKKET: Petter Northug tok seg greit videre fra prologen i dag. Hvis han henger med hele veien til pallen, har han skaffet seg meget gode kort med tanke på VM-sprinten. Foto Hans Arne Vedlog Vis mer

KUUSAMO (Dagbladet): At Petter Northug (28) kommer til VM i Falun, er det ingen som tviler på. Men hva han skal gå der, er langt mer usikkert.

Selv har han lyst til å gå den individuelle sprinten. Men skal han det, må han - som alle andre - kvalifisere seg. Og nettopp sprinten er kanskje den aller tøffeste distansen å gå seg inn på.

- Vi har definert fire renn som viktige i uttaket. Det er rennet her i Kuusamo, så er det en klassisk sprint i Falun som inngår i Skandinavisk Cup under Tour de Ski, verdenscuprennet i Otäpää etter Tour de Ski, og til slutt NM på Røros, sier landslagstrener Arild Monsen til Dagbladet.

- Men Northug skal gå Tour de Ski og ikke være med i Otäpää?

- Det er riktig.

- Så han har i praksis ikke fire kvaliksjanser?

- Nei, men det er det flere som ikke får. Alle som går Tour de Ski får verken gått i Falun eller i Estland. Men det vet alle om, ikke minst Petter.

- Underforstått, sprinten her i Kuusamo blir veldig viktig for Northug om han vil gå VM-sprinten i februar?

- Det gjør den jo. Og det vet Petter godt. Men det er ikke eneste mulighet for ham, sier Monsen.

- Vinner han her, er han da allerede klar for VM-start på sprint?

- Nei, så kjapt tar vi ikke ut laget. Men det er aldri dumt å vinne da. Spesielt ikke i noe vi har definert som et viktig uttagningsrenn.

- Klart det er alvor Heller ikke landslagssjef Vidar Løfhus vil gi Northug noen startgaranti på VM-sprinten om han vinner rennet i Kuusamo - som han for øvrig gjørde under åpningshelga på Beitostølen sist helg.

- Nei, ingen får noen VM-billett nå. Og på sprint er jo nåløyet veldig trangt. Det er mange, svært mange, sterke kandidater til de fire plassene vi har til rådighet, sier Løfshus.

Sant nok, sprintlandslaget består av seks løpere som alle har som mål ikke bare å delta, men å vinne VM-sprinten i vinter. Og flere løpere fra allround-laget har identiske planer.

Petter Northug er selvsagt en av dem.

- Om han vinner i Kuusamo?

- Da er han en meget sterk kandidat, sier Løfshus.

- Men ikke VM-klar?

- Nei, vi venter nok med det endelige uttaket. Men det er aldri dumt å hevde seg.

- Og det er helt klart at dette er et viktig renn. VM-uttaket begynner for fullt med sprinten i dag. Dette er alvor, sier Løfshus til Dagbladet.

Holdt munn Selv ønsket ikke Petter Northug å si noen verdens ting til media i går. Verken om verdenscup-starten, eventuelle VM-håp eller noe som helst annet.

Han tuslet med lukket munn gjennom pressesonen både inn og ut fra trening. Men landslagsledelsen og de øvrige løperne forteller om at Northugs gjeninntreden i landslaget har gått akkurat som ventet - helt smertefritt.

- Godt å ha ham tilbake. Han er akkurat som før, sier Martin Johnsrud Sundby.

Og har han rett i det - at Northug er som han var på sitt beste - kan nok Arild Monsen krysse av for en opptatt sprintplass allerede lørdag kveld.
  

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling