TAR IMOT CHELSEA I DAG: Liverpool ligger på sjuendeplass i Premier League. Sesongen har vært skuffende for Steven Gerrard og co. Foto: SCANPIX/AP/Scott Heppell
TAR IMOT CHELSEA I DAG: Liverpool ligger på sjuendeplass i Premier League. Sesongen har vært skuffende for Steven Gerrard og co. Foto: SCANPIX/AP/Scott HeppellVis mer

- Selvsagt gir Liverpool alt

Henning Berg vet alt om dette.

||| • Følg Liverpool - Chelsea i fotballstudio fra kl. 14.30!

LONDON (Dagbladet): Liverpool har for vane å gi alt på Anfield, selv om de kan hjelpe Manchester United til ligagull. Det vet Henning Berg alt om.

Datoen var 14. mai 1995. Manchester United lå to poeng bak Blackburn før siste runde.

United møtte West Ham, men trengte hjelp fra Liverpool — som tok imot Blackburn og Henning Berg på Anfield.

— Ekstra spesielt var det at Kenny Dalglish, som tidligere hadde vunnet så mye med Liverpool som spiller og trener, var vår manager, sier Berg.

Dermed fant konspiratorikerne to grunner til at Blackburn skulle få fritt leide på Anfield.

— Men Liverpool la seg selvfølgelig ikke. Kampen var jevn og tøff, og de avgjorde i siste minutt. United spilte uavgjort, og vi ble mestere likevel, minnes Berg.

Engelsk mentalitet
I dag spiller Liverpool hjemme mot ener Chelsea.

Dermed har de muligheten til å gi en hjelpende hånd til erkerivalen United, som møter Sunderland borte. Eller de kan velge å ta lett på det, slik at de ikke blir forbipassert i antall ligagull: Både United og Liverpool har 18 i dag.

— Selvsagt gir Liverpool alt, sier Henning Berg.

— Det ligger i den engelske mentaliteten. Det blir fullt hus, det er siste hjemmekamp, de spiller for seg selv, for klubben, for manageren, for tilhengerne.

Ingenting er avgjort
Den siste serierunden byr på Chelsea-Wigan og United-Stoke.

Normalt skal det være tre sikre poeng til hjemmelagene, og mange vil derfor dele ut gullet i dag.

Ikke Henning Berg:

— Det vil stå ekstra mye på spill - noen takler sånt press dårlig, mens vi kan få se bortespillere blomstre. Ingenting er avgjort.

SIKKER: Henning Berg.Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET
SIKKER: Henning Berg.Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET Vis mer