UTE FOR GODT? En av Bjarne Riises tidligere ryttere, tror ikke Ørnen fra Herning kan fortsette samarbeidet med Oleg Tinkov. (AP Photo/Sang Tan)
UTE FOR GODT? En av Bjarne Riises tidligere ryttere, tror ikke Ørnen fra Herning kan fortsette samarbeidet med Oleg Tinkov. (AP Photo/Sang Tan)Vis mer

- Selvsagt håper jeg Bjarne Riis kommer tilbake

Rytternes munnkurv opphevet før belgisk ritt.

(procycling.no): Alberto Contador mislyktes i Tirreno-Adriatico, og Peter Sagan nådde ikke opp i Milano-Sanremo.

Det fikk det til å klikke for Tinkoff-Saxos eksentriske lageier, Oleg Tinkov, som svarte med å suspendere sportsdirektør Bjarne Riis.

Dansk TV 2 forsøkte tirsdag å få lagets ryttere og ledere i tale om den betente konflikten. I Kortrijk lader Matti Breschel opp til onsdagens Dwars door Vlaanderen, men rytterne har fått munnkurv.

Før rittstart leverte rytterne noen få, korte kommentarer:

- Jeg tenker ikke så mye på det. Fokuset mitt ligger på sykkelrittet, og så får alt annet fare, sier Matti Breschel til TV-kanalen.

- Håper du Bjarne kommer tilbake på laget?

- Ja, selvsagt gjør jeg det. Helt klart, svarer klassikerrytteren.

- Han leverer masse støy En som ikke er like sikker på den danske sportsdirektørens retur, er tidligere Saxo Bank-rytter, Anders Lund.

- Jeg har store problemer med å se at Riis kommer tilbake til Tinkov, men det er også vanskelig å se hva det neste skrittet blir. Jeg tror ikke det er andre enn Bjarne som vet det, sier Lund.

Sponsoren Saxo Bank er tett knyttet opp mot Riis i sitt samarbeid. Spørsmålet er hvilke konsekvenser uenigheten får rent sportslig for laget, og dernest økonomisk.

- Det er veldig vanskelig at dette skal slå positivt ut for verken rytterne, Bjarne eller Tinkov. Inntil videre forstyrrer det rytterne mest, som blir utsatt for en kjempestorm.

Gir Tinkov skylda Dansken mener i all hovedsak at Oleg Tinkov selv er skyld i problemene som har oppstått kun tre måneder inn i den nye sykkelsesongen.

- Det er ingen tvil om at det er et kjempeproblem å ha Tinkov med på laget. Han leverer noen penger, men også masse støy som ikke gavner rytterne. Han er ikke der for sitt skjønne ansikt, men fordi han kan gi dem noen millioner, sier Lund til feltet.dk.

Les flere sykkelnyheter på www.procycling.no!