- Selvsagt håper jeg han klarer OL-kravet

Therese Johaug om kjæresten Nils Jakob Hoff.

LYKKE TIL: Therese Johaug ønsker kjæresten Nils Jakob Hoff - her fotografert under et bilshow i Holmenkollen - lykke til med OL-kvaliken. Foto: Bjørn Langsem
LYKKE TIL: Therese Johaug ønsker kjæresten Nils Jakob Hoff - her fotografert under et bilshow i Holmenkollen - lykke til med OL-kvaliken. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Både Therese Johaug (27) og kjæresten Nils Jakob Hoff (31) er verdensmestere i sine idretter. Men kun Therese har olympiske medaljer. Det håper hun det kan bli en forandring på i sommer.

Nils Jakob Hoff vant VM-gull sammen med Kjetil Borch i dobbeltsculler i 2013, men siden har de to atletene slitt mer med å få fart på båten.

I vår bestemte landslagstrener Johan Flodin at Olaf Tufte overtar Hoffs plass i dobbeltsculleren sammen med Borch. En avgjørelse Hoff for øvrig fant både naturlig og logisk.

Men Johaugs kjæreste gir ikke opp OL-drømmen av den grunn.

Får kun en sjanse Norge skal nemlig gjøre et forsøk på å kvalifisere en dobbeltfirer, og i den båten har Nils Jakob Hoff en naturlig plass. Resten av båten vil bemannes av tre av disse fire: Martin Helseth, Oscar Stabe Helvig, Joakim Bøhn og Erik Solbakken.

- Jeg har tro på at de klarer å komme seg til Rio. De trener skikkelig hardt og seriøst. Selvsagt håper jeg de lykkes, sier Therese Johaug til Dagbladet.

Det underskriver landslagstrener Flodin på.

- På trening ser det veldig bra ut, vi er optimister med tanke på OL-kvalifiseringen, men nåløyet er trangt. Vi får kun en eneste sjanse til å få båten med. Alt må klaffe den ene dagen, sier landslagssjefen om OL-kvaliken som skal ros i Luzern i slutten av mai.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer