LYKKE TIL: Therese Johaug ønsker kjæresten Nils Jakob Hoff - her fotografert under et bilshow i Holmenkollen - lykke til med OL-kvaliken. Foto: Bjørn Langsem
LYKKE TIL: Therese Johaug ønsker kjæresten Nils Jakob Hoff - her fotografert under et bilshow i Holmenkollen - lykke til med OL-kvaliken. Foto: Bjørn LangsemVis mer

- Selvsagt håper jeg han klarer OL-kravet

Therese Johaug om kjæresten Nils Jakob Hoff.

(Dagbladet): Både Therese Johaug (27) og kjæresten Nils Jakob Hoff (31) er verdensmestere i sine idretter. Men kun Therese har olympiske medaljer. Det håper hun det kan bli en forandring på i sommer.

Nils Jakob Hoff vant VM-gull sammen med Kjetil Borch i dobbeltsculler i 2013, men siden har de to atletene slitt mer med å få fart på båten.

I vår bestemte landslagstrener Johan Flodin at Olaf Tufte overtar Hoffs plass i dobbeltsculleren sammen med Borch. En avgjørelse Hoff for øvrig fant både naturlig og logisk.

Men Johaugs kjæreste gir ikke opp OL-drømmen av den grunn.

Får kun en sjanse Norge skal nemlig gjøre et forsøk på å kvalifisere en dobbeltfirer, og i den båten har Nils Jakob Hoff en naturlig plass. Resten av båten vil bemannes av tre av disse fire: Martin Helseth, Oscar Stabe Helvig, Joakim Bøhn og Erik Solbakken.

- Jeg har tro på at de klarer å komme seg til Rio. De trener skikkelig hardt og seriøst. Selvsagt håper jeg de lykkes, sier Therese Johaug til Dagbladet.

Det underskriver landslagstrener Flodin på.

- På trening ser det veldig bra ut, vi er optimister med tanke på OL-kvalifiseringen, men nåløyet er trangt. Vi får kun en eneste sjanse til å få båten med. Alt må klaffe den ene dagen, sier landslagssjefen om OL-kvaliken som skal ros i Luzern i slutten av mai.

- Spennende, sier Therese Johaug.

Allerede nå til helga er det verdenscup-start for roerne i Varese i Italia.

- Dessverre er Oscar Stabe Helvig syk og kan ikke delta. Det er litt uhendlig med tanke på samkjøringen, men vi tar regattaen som viktig trening for båten, sier Johan Flodin til Dagbladet.

- Hadde vært gøy Trening blir det også for den «nye» dobbeltsculleren med Tufte og Borch. Den dobbelte OL-mesteren Olaf Tufte valgte denne båten framfor singlesculler fordi han anså medaljansene som større sammen med Borch.

- Jeg er veldig spent på hva de presterer når de får litt press på seg. På trening ser det veldig lovende ut, sier Flodin.

Skulle Nils Jakob Hoff og resten av firer-banden klare å kvalifisere seg til Rio, har Therese Johaug lyst til å være heiagjeng.

- Det hadde vært så gøy å være der om de skulle klare det. Men det blir kanskje vanskelig å få til, sier hun, vel vitende om at hennes egen sesongoppkjøring er på sitt mest intense nettopp i august, når OL-regattaen ros i Rio.

KJENDIS-SELFIE: Therese Johaug deltok sammen med Magnus Carlsen, Kasper Ruud, Martin Johnsrud Sundby og Ørjan Johannessen på et sponsor-event i Oslo i dag. Da ble det selfie. Foto: Arne V. Hoem
KJENDIS-SELFIE: Therese Johaug deltok sammen med Magnus Carlsen, Kasper Ruud, Martin Johnsrud Sundby og Ørjan Johannessen på et sponsor-event i Oslo i dag. Da ble det selfie. Foto: Arne V. Hoem Vis mer