- Selvsagt kan de vinne EM

Kim André Madsen synes framtida ser lys ut for norsk landslagsfotball.

FÅR SJANSEN: Kim André Madsen får sjansen fra start i morgendagens kamp mot Makedonia. Her sammen med mannen som gir ham den muligheten, Egil Olsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
FÅR SJANSEN: Kim André Madsen får sjansen fra start i morgendagens kamp mot Makedonia. Her sammen med mannen som gir ham den muligheten, Egil Olsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): På dagens pressemøte med det norske landslaget tok Dagbladet med seg en liste over U21-troppen som i morgen møter Italia i EM. Vi ba Kim André Madsen krysse av for de han hadde vært lagkamerat med, enten på klubbnivå eller landslagsnivå.

- Det er jo så mange, jeg har ikke full kontroll. Men jeg er i alle fall helt sikker på disse, sier Madsen etter å ha satt kryss ved 13 av 23 navn i U21-troppen.

Ikke «gampespillere» Strømsgodset-stopperen er 295 dager for gammel til å være med til Israel, og medgir at gjengen der nede står ham nærmere enn mange på A-landslaget.

- Mange av dem har jeg vært lagkamerat med på klubbnivå, og flere av dem er gode venner av meg. Jeg har jo god kjennskap til de aller fleste på det laget, sier Madsen.

Han er derfor ikke spesielt overrasket over at U21-landslaget er så godt som klare for EM-semifinale før morgendagens møte med Italia. I den semifinalen venter enten Nederland eller Spania. Spesielt sistnevnte kan bli vanskelig, skal vi tro Madsen.

- Spania har jo vunnet alt de siste årene, så om Norge møter dem, kan det bli tøft. Men de kan selvsagt slå Spania, og de kan selvsagt vinne hele EM.

Strømsgodset-stopperen mener dessuten av fraværet av en spesiell spilletype gjør denne generasjonen ekstra god.

- Det er ikke mange «gampespillere» på U21-landslaget, sier han og ler, før han utdyper:

- Laget består jo av moderne spilletyper med gode tekniske ferdigheter og masse kvikkhet. Mange har et slags utenlandsk preg over seg.

Lys framtid Mens U21-gutta spiller EM mot Italia, får Kim André Madsen sjansen fra start i den ikke fullt så viktige privatlandskampen mot Makedonia i morgen. 24-åringen er klar over at han med godt spill kan være aktuell for stopperplassen i høstens avgjørende VM-kvalifiseringskamper, og vil gjøre alt han kan for å gripe muligheten.

Om ikke mange år kan han dessuten få selskap av U21-kompisene sine på seniorlandslaget.

- Ja, framtida ser lys ut, gjør den ikke!? Jeg synes det er veldig mange gode, unge spillere på gang, så det blir spennende i årene framover.