OPTIMIST: Johan Remen Evensen er optimistisk med tanke på den kommende sesongen. Han sier til Dagbladet at å være førstemann over 250 meter er en snakkis blant hoppgutta. Foto: Fredrik Ø. Sandberg.
OPTIMIST: Johan Remen Evensen er optimistisk med tanke på den kommende sesongen. Han sier til Dagbladet at å være førstemann over 250 meter er en snakkis blant hoppgutta. Foto: Fredrik Ø. Sandberg.Vis mer

- Selvsagt kan jeg hoppe over 250 meter

Remen Evensen om hva som er snakkis blant hoppgutta.

• Stem på klubben i ditt hjerte her.

(Dagbladet): Johan Remen Evensen (26) har verdens lengste skihopp med 246,5 meter. Rekorden ble satt i Vikersund i februar.

Denne sesongen vil han lenger ned i bakken.

- Selvsagt kan jeg hoppe over 250 meter. Det er målet denne sesongen, sier Remen Evensen til Dagbladet.

VERDENSREKORD: Johan Remen Evensen setter verdensrekord med 246,5 meter i Vikersund 11. februar i år. Foto: AFP PHOTO / DANIEL SANNUM LAUTEN
VERDENSREKORD: Johan Remen Evensen setter verdensrekord med 246,5 meter i Vikersund 11. februar i år. Foto: AFP PHOTO / DANIEL SANNUM LAUTEN Vis mer

Verdenscupen starter i finske Kuusamo helga om ei uke. Nå er landslaget samlet i Norge og Dagbladet møtte mannen med verdens lengste skihopp ved Midtstubakken i Oslo.

- Drømmehelg Det ble to verdensrekorder på én og samme dag for 26-åringen da hoppsirkuset gjestet Vikersund forrige sesong. Først 243 meter, før han la på 3,5 meter i kvalifiseringen.

- Sjansen for å få ei like god helg er veldig liten. Det er ei helg alle drømmer om og ingen får oppleve. At det skal skje meg to år på rad vil være et lite mirakel, men det er fortsatt mulig, sier Remen Evensen.

Intern konkurranse Etter god form i forrige sesong - og et godt treningsgrunnlag denne høsten - mener Remen Evensen at det er fullt mulig å strekke verdensrekorden med flere meter.

- Er det 250 meter en snakkis blant hoppgutta?

- Selvfølgelig. Alle tenker at det er kult å være den første i verden over 250 meter. Jeg blir ikke lei meg om jeg ikke klarer det denne sesongen, men det er slike grenser vi jobber mot. Nå er bakken i Vikersund bygget ut, og det skal være mulig å gjøre gode hopp allerede denne sesongen, sier han.

Æresmedlem Remen Evensen representerer Molde og Omegn Idrettsforening (MOI). Det har han gjort siden han startet med skihopp som barn.

- Det har vært mange timer med tråkking i hoppbakken, men Molde og snøforhold henger ikke akkurat sammen. Per Olav Blikås er kanskje den mannen jeg bør takke for at jeg ble en god hopper. Han var treneren min, og er en fantastisk mann for hoppmiljøet i Molde, sier Remen Evensen, som etter verdensrekorden i Vikersund ble æresmedlem i MOI.

- Formen min er god, og jeg gleder meg til å starte sesongen, sier Remen Evensen.