- Selvsagt må Moyes ta skylda

Mourinho skjønner ikke hvorfor United-fansen er sure på ham.

- HVORFOR MEG? Chelsea- manager Jose Mourinho blir neppe veldig varmt mottatt på Old Trafford i kveld. Men portugiseren ser egentlig ingen grunn til at United-fansen bør være sinte på ham til tross for gjentatte forsøk på å kjøpe Wayne Rooney i sommer.  Foto: Kieran Doherty, Reuters / NTB Scanpix
- HVORFOR MEG? Chelsea- manager Jose Mourinho blir neppe veldig varmt mottatt på Old Trafford i kveld. Men portugiseren ser egentlig ingen grunn til at United-fansen bør være sinte på ham til tross for gjentatte forsøk på å kjøpe Wayne Rooney i sommer. Foto: Kieran Doherty, Reuters / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I kveld møtes Manchester United og Chelsea til storkamp på Old Trafford.

Den hjemvendte Chelsea-manageren Jose Mourinho har skapt uro i United-land med bud på og frierier til Wayne Rooney gjennom sommeren, og det ligger i kortene at det kommer et nytt bud etter kveldens kamp.

Men foran kveldens kamp later portugiseren som han ikke forstår hvorfor United-fansen er harme på ham. På direkte spørsmål om han forventer en utrivelig velkomst i kveld, lurte han på hvorfor.

- Er de mot meg? Men jeg sa ikke (til Rooney) «du blir andrevalget mitt». Og de er mot meg? sier Mourinho ifølge The Guardian.

Vraket av Ferguson Avtroppende United-manager Alex Ferguson satte Rooney ut av laget da han ledet sin siste hjemmekamp på Old Trafford, og begrunnet det med at Rooney ønsket seg bort.

Etterfølgeren David Moyes ble under lagets Asia-turne sitert på at de trengte Rooney som backup dersom Robin van Persie blir skadd.

Det er altså dette Mourinho sikter til når han hevder at han ikke forstår at United-fansen klandrer ham for å forsøke å kjøpe Rooney.

- Vi prøver å kjøpe en spiller som har fått høre av manageren at han er andrevalget hans. Vi går ikke for Robin van Persie. De trenger ikke være mot meg. Hvis jeg sier at Ramires er andrevalget mitt og at han spiller når Frank Lampard er sliten eller skadd, og noen kommer hit for å kjøpe Ramires, er det ingen som blir opprørte, sier Mourinho.

- Moyes har skylda Og på direkte spørsmål om det er David Moyes som bør ta skylda for uroen, sier Chelsea-manageren:

- Selvsagt. På et hvert storlag, og jeg kritiserer ikke, har du første- og andrevalg. Andrevalgene må være veldig gode spillere. Selvsagt må store lag ha andrevalg. Gode spillere også. Poenget er om spillerne er fornøyd og godtar den situasjonen.

• Følg Manchester United - Chelsea på live.dagbladet.no klokka 21.00 i kveld.

- HAR SKYLDA: Mourinho mener det er David Moyes (t.h.) som må ta skylda for om Rooney vil vekk etter å ha gitt beskjed om at han er andrevalg bak Robin van Persie. Foto: Ian Kington, AFP / NTB Scanpix
- HAR SKYLDA: Mourinho mener det er David Moyes (t.h.) som må ta skylda for om Rooney vil vekk etter å ha gitt beskjed om at han er andrevalg bak Robin van Persie. Foto: Ian Kington, AFP / NTB Scanpix Vis mer