GLEDER SEG OVER KRISTOFF:Jim Ochowicz (til høyre) var mannen som både hentet og sendte Alexander Kristoff ut av BMC Racing. I helga opplevde de at Stavanger-gutten, og ikke Thor Hushovd gikk til topps i klassikeren Milano-Sanremo.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
GLEDER SEG OVER KRISTOFF:Jim Ochowicz (til høyre) var mannen som både hentet og sendte Alexander Kristoff ut av BMC Racing. I helga opplevde de at Stavanger-gutten, og ikke Thor Hushovd gikk til topps i klassikeren Milano-Sanremo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

- Selvsagt skulle vi helst ha vunnet Sanremo selv

Det sier mannen som kvittet seg med Alexander Kristoff i 2012.

(procycling.no): Generalmanager Jim Ochowicz er både mannen som hentet Alexander Kristoff til BMC Racing — og som sendte ham ut igjen to år senere.  

- Vi ga ham muligheten til å starte proffkarrieren hos oss, og vi er glade for det i dag. Gode resultater i amatørklassen som U23-rytter gjorde at vi tok sjansen på ham, sier Ochowicz til Dagbladet.

Amerikaneren, som tidligere har vært Dag Otto Lauritzens sjef i 7-eleven-laget, legger ikke skjul på at de gjerne skulle ha stått på toppen av podiet i Sanremo selv.  

- Selvsagt skulle vi det, og ting hadde ikke utfoldet seg på denne måten om vi ikke hadde sluppet Alex videre til en av konkurrentene våre. Sånn sett kan vi angre, men vi kan ikke legge oss ned og gråte av den grunnen.  

- Vi gjør endringer på lagoppstillingen vår hvert år. Noen ryttere falmer, mens andre utvikler seg bedre andre steder. I det lange løp jevner ting seg ut, mener Ochowicz.  

Ville at Kristoff skulle flytte
Da Kristoff syklet for BMC fra 2010 til 2012, ønsket arbeidsgiveren hans at han skulle benytte en av lagets trenere og helst bosette seg i utlandet i vinterhalvåret.   De var rett og slett bekymret for sesongforberedelsene i en nasjon som mest av alt er kjent for skiløpere.  

Kristoff var uenig. Han ville fortsette samarbeidet med trener og stefar Stein Ørn, og fortsette øktene med miljøet rundt Stavanger SK i hjembyen.  

Da de skilte veier, uttalte Ochowicz at Kristoff ikke var dedikert nok. Ord han er nødt til å spise i seg nå.   Men helst vil 62-åringen snakke om hvor god utvikling nordmannen har hatt hos sin nye arbeidsgiver.

- Dere kan jo snakke med Alexander og høre hva han mener om lagbyttet, men slik jeg husker det, skiltes vi som venner. Jeg er glad for framgangen han opplever nå. Han hadde en god fjorårssesong, og har tatt nye steg i år. Katjusja var rett og slett et bedre valg for ham.

- Hva tror du seieren i Sanremo får å si for resten av klassikersesongen hans?  

- Det er ikke godt å si. For å vinne en av de store klassikerne trenger man gode forberedelser og gjerne litt flaks. Har man først tatt den ene, er det gjerne enklere å ta den neste.  

- Det er kanskje ikke riktig å si at Alex har flydd inn under radaren, men gjør i hvert fall utslag på den nå. Det er en mann vi er nødt til å passe. Nå vet også resten av feltet at de trolig kommer til å tape om han sitter med hele veien inn i spurten, påpeker Ochowicz.  

Iskald Hushovd

I Sanremo hadde BMC både Philippe Gilbert og Greg Van Avermaet med inn til mål, men ingen av dem er sprintere.   Thor Hushovd kom inn over fem minutter blant vinneren Kristoff.  

- Thor fikk den store skjelven oppover den nestsiste bakken. Det var flere ryttere som ikke hadde kraft nok i beina til å henge med over der. Men formen hans er bra. Jeg er helt sikker på at han er med helt der framme igjen under Paris-Roubaix, sier Ochowicz.

Dagbladet kontaktet Kristoff om uttalelsen om at han ikke var dedikert nok i går. Da lød svaret:

- De ville ikke ha meg med mer, og måtte jo si en eller annen grunn. Jeg tror ikke de tenker det er så ille å bo i Norge nå.

•• Denne artikkelen er levert av procycling.no