TAKKET TARIK: Drillo takket Tarik Elyonoussi for den flotte scoringen som ga Norge 1-0-seier mot Sør-Afrika. Men landslagssjefen roser også Rune Almenning Jarstein, som har spilt fire gode kamper på rad.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TAKKET TARIK: Drillo takket Tarik Elyonoussi for den flotte scoringen som ga Norge 1-0-seier mot Sør-Afrika. Men landslagssjefen roser også Rune Almenning Jarstein, som har spilt fire gode kamper på rad. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

- Selvsagt var vi heldige

Resultatet gleder Drillo mer enn prestasjonen.

Sør-Afrika - Norge 0-1

CAPE TOWN (Dagbladet): -Jeg er veldig glad for å vinne kampen, selvsagt, sier Norges landslagssjef Egil Drillo Olsen når han får ordet på pressekonferansen etter kampen.

Foran vuvuzela-ivrige og skuffede hjemmesupportere, som med ett ble litt mindre optimistisk med tanke på Afrikamesterskapet på hjemmebane, vant Norge 1-0 i Cape Town.

9-2 i sjanser
Dagbladets sjansetelling viste at det ga et feil bilde av kampen: Norge scoret på den ene av to muligheter. Sør-Afrika misset på alle sine ni.

- Jeg er mer glad for resultatet enn prestasjonen. Men vi er utenfor sesong, og mange av mine spillere er veldig, veldig unge, og mange spilte sin første kamp her i dag. Derfor er jeg glad for seieren, sier Drillo.

- Men selvsagt ser jeg at vi var heldige. De hadde mest sjanser, og de hadde også ballen mest. Men vi scoret det eneste målet, konstaterer han.

Roser Jarstein
Drillo sier Norge i åpningen fikk kampen inn i det ønskede sporet.

- Men det var ingen bombe at vi fikk mer trøbbel etter hvert. Jeg var klart over at det ikke ville bli noen stor prestasjon, sier han.

Spilleren han kaller matchvinner, sto bakerst:

- Rune Jarstein sto en bortimot prikkfri kamp. Han ble nesten en slags matchvinner, sier landslagssjefen.

- For et halvår siden var snakk om keeperproblem. Nå har Jarstein fire gode kamper på rad. Hva sier det om ham?

- Han har alltid hatt svært potensial. Det har vært noen blemmer i ny og ne, nå virker han veldig stabil, og sterk både fysisk og psykisk, svarer Drillo.