Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Emil Meek før kampen mot Bartosz Fabinski

Selvsikker Meek før avgjørende oppgjør: - Har forberedt meg med de beste UFC har å tilby

Etter fem uker i Las Vegas har Emil Meek gjort unna alle forberedelsen til UFC-oppgjøret mot Bartosz Fabinski.

MATCHKLAR: Emil Weber Meek skal i buret mot Bartosz Fabinski og føler seg klar etter 5 uker på treningsleir i Las Vegas. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
MATCHKLAR: Emil Weber Meek skal i buret mot Bartosz Fabinski og føler seg klar etter 5 uker på treningsleir i Las Vegas. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer

Emil «Valhalla» Meek er klar for ny kamp. Søndag trer han inn i ringen mot polske Bartosz Fabinski i Hamburg.

- Jeg føler meg kjempebra, rask og fresh, sier Meek.

Forberedelsen til kampen er gjort unna. Meek har matchvekten inne og det knallharde treningsprogrammet inn mot kampen er unnagjort. Nå gjenstår bare finjusteringene i den siste uka.

- Det er litt merkelig følelse, fordi du skal gjøre litt mindre. Du er vant til å gjøre mye, så kjennes det ut når du kommer nærmere og nærmere at du bare vil gjøre mer, omtrent som en eksamen du leser deg opp til. Men nå jeg er klar og stoler på det jeg har gjort, jeg vet det er bra nok, så nå handler det om finspisse formen, gjøre de siste små vektkutta og «smashe» på søndag, sier Meek til Dagbladet.

Hjemme fra Vegas

29-åringen har oppholdt seg i Las Vegas de siste fem ukene for å få den optimale forberedelsen til kampen mot Fabinski.

I motsetning til i Norge hvor vi har fire-fem utøvere på UFC-nivå kan Meek håndplukke treningspartnere som passer oppkjøringen best i den amerikanske «slåsshovedstaden». Meek skryter av opplegget som ligger til rette for UFC-utøverne i Las Vegas.

- Det er helt rått der borte, fasilitetene er helt nydelige. Her hjemme måtte jeg spurt noen om å endre stilen sin for å ligne motstanderen. Der borte kan jeg bare velge partnere til å hjelpe meg som er nærmest identiske i stilen, sier Meek.

«Slakteren fra Polen»

Hans neste mostander Bartosz Fabinski har vunnet 13 kamper som profesjonell og tapt to. De to siste har vært i toppligaen UFC. Han har vunnet åtte av kampene på teknisk knockout.

- Jeg er veldig godt forberedt på ham, men er ikke ute og sykler om han kommer med noe nytt. Jeg er klar for hva som helst, jeg har forberedt meg med noen av de beste fighterne UFC har å by på, så da er jeg ikke bekymret for hva han skal komme med.

Fabinski, som går under klengenavnet «Slakteren», er spesielt farlig i situasjoner hvor han kan få benyttet seg av albueslag på bakken. Dermed er det en klar fordel for Meek om han får holdt kampen på beina.

- Helt klart. For meg er den beste måten å slå ham på å holde det på beina. Det jeg er best på, det jeg har gjort hele karrieren er å slåss mot sånne som ham, holde det stående, slå, få folk til å like meg. Det kommer jeg til å gjøre til jeg «dæver», forklarer Meek.

Fabinski har på grunn av skader ikke gått et oppgjør siden høsten 2015. Nesten tre år senere skal polakken i ringen mot Meek. Selv om Meek har lite informasjon om sin motstander fra de siste årene, føler han at han vet hva som går ham i møte.

- Jeg føler meg ganske trygg på det. Hadde han vært 21 da han gikk sin siste kamp hadde det kanskje vært en forskjell, men han er 32 år så jeg tror ikke han har forandret så mye på gameplanen sin. Han har sine styrker og utviklet sitt game som han vil følge. Men man vet aldri, han har sikkert lagt inn noen nye triks, men jeg er klar for alt sammen, sier Meek.

- Ikke bekymret

Meek har gått to kamper i UFC og etter seier på poeng mot canadiske Jordan Mein for halvannet år siden ble det et blodig tap mot Kamaru Usman i januar.

Tapet til tross, Meek forteller Dagbladet at han ikke følger større press før denne kampen og at han ikke tror UFC-kontrakten er i fare.

- Den neste kampen er alltid den viktigste. Jeg har ikke noen annen innstilling nå enn det jeg hadde sist heller. Jeg tror heller ikke at jeg vil miste kontrakten min i UFC om jeg skulle være uheldig å tape, men jeg har ikke tenkt å tape, så jeg er ikke bekymret for det.

Før tapet mot Usman hadde Meek vunnet seks strake oppgjør. Nå er han ivrig etter å bevise at det kun var en tilfeldighet.

- Det er alltid mer press. Du blir bare husket for det siste du gjorde. Nå husker de meg fra tapet mot Usman, men neste gang nå kommer de til å huske meg fra seieren over Fabinski og at jeg faktisk var bra likevel.

De to siste kampene for Meek har foregått i Toronto i Canada og i St. Louis i USA. Nå blir det kort festtur for hæren hans av tilhengere.

- Det renner inn meldinger hver eneste dag, med folk som har kjøpt billetter og gleder seg. Jeg kan love dem at jeg er helt skadefri og på vei til Hamburg, så de kan bare glede seg, sier Meek.

Meek har tidligere fortalt Dagbladet at han spurte UFC om å få gå sin neste kamp i Europa, for å få fansen på plass. De lover han en fest i Hamburg.

- Det blir en fest. Jeg skal inn og seire og så skal vi ut og feire etterpå. Jeg gleder meg skikkelig. Nå har det vært mange måneder med edruelighet, og nå skal vi ut og feire det etterpå, lover Meek.