FJELLGEIT: Av mange blir Nairo Quintana sett på som den beste klatreren i sirkuset, men han har en del tid å hente. Foto: YOAN VALAT / EPA
FJELLGEIT: Av mange blir Nairo Quintana sett på som den beste klatreren i sirkuset, men han har en del tid å hente. Foto: YOAN VALAT / EPAVis mer

Selvsikker Quintana før møtet med fjellene

- Jeg tror Pyreneene er en god mulighet for å vippe ting i vår favør.

(procycling.no): Etter de første ni etappene av Tour de France ligger Nairo Quintana (Movistar) 1'59'' bak lederen Chris Froome (Team Sky).

Quintana selv virker å være ganske fornøyd, da han kom seg igjennom uten de store tidstapene. Han er dog usikker på hvor sterk de andre rytterne er.

- Bakkene i den første uka var korte og bratte, noe som passer til de mer eksplosive rytterne. Det forteller meg ingenting om hvem som sykler bra eller dårlig, sier Quintana under et pressetreff på hviledagen.

Ny stigning 

Tirsdagens første fjelletappe i Tour de France ender på toppen La Pierre Saint Martin.

Det er første gang den stigningen er med i Tour de France, og Quintana er spent på hvordan det blir å sykle lange stigninger igjen.

- Det er 15 dager siden jeg klatret en så krevende stigning. Det kan komme angrep fra bunnen, mot toppen eller ikke i det heletatt, men jeg liker den, akkurat som alle andre lange stigninger.

Værmeldingene for morgendagen viser at temperaturene kan bli ganske høye, det har også Quintana fått med seg.

- Det er en jevn stigning, veldig krevende og temperaturen kan spille en rolle. Jeg har hørt at det kan bli ganske varmt, sier Quintana, og antyder at varmen burde passe han bra.

Valverde: - Skal kjempe for Nairo 

Ved sin side på pressekonferansen sitter Alejandro Valverde. Han ble selv nummer fire sammenlagt i fjor, men legger egne ambisjoner til side for å hjelpe sin colombianske lagkamerat.

- Jeg tror jeg er i toppform eller svært nære. Vi skal kjempe for Nairo, og så kan vi tenke på Vueltaen etterpå, sier Valverde, og antyder at han vil kjøre for egne ambisjoner i Spania rundt senere på året.

- Alle etappene blir viktige fremover. Det er enten fjelltopper eller korte, bratte bakker som Mende (14. etappe). Tirsdagens etappe vil bringe en lang stigning for første gang på en stund. Kombinert med hviledagen og varmen kan det skje store ting, fortsetter Valverde.

Quintana er også glad for ha en rytter av Alejandro Valverdes kaliber ved sin side.

- Jeg tror Pyreneene med Alejandro og resten av laget ved min side er en god mulighet for å vippe ting i vår favør, sier Quintana.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!