Selvsikkert møte uten øyekontakt

Thomas Hansvoll og Bruno Girard har studert hverandre på video i timevis. Da de møttes i Paris tirsdag kastet de knapt et blikk på hverandre.

Oppkjøringen til torsdagens VM-kamp i lett tungvekt i World Boxing Association (WBA) er i sluttfasen. Bokserne møttes til en selsom pressekonferanse tirsdag, der Hansvoll fikk to spørsmål på halvannen time.

Han måtte forklare franske journalister at han ikke liker å fly, og at han derfor hadde kjørt bil til Paris, og han måtte fortelle at han har trent og forberedt seg i Oslo.

Girard sa ikke mye mer, men han sa da i hvert fall at han har respekt for Hansvoll etter å ha sett ham på videoopptak.

- Han er en god bokser, men jeg er mester, har mer erfaring, bokser hver fjerde måned og kommer til å vinne på poeng, slo Bruno Girard fast overfor NTB.

Han liker ikke å møte venstrehendte boksere som Hansvoll, men har i løpet av proffkarrieren møtt sju eller åtte slike boksere, så han har enorm erfaring med «south paw-motstandere» også.

Pressekonferansen tirsdag var godt besøkt, noe som kan tyde på brukbar interesse i Frankrike, men de fleste franske bokseekspertene tror ikke Hansvoll har noen sjanser mot deres mester. De kan få seg en overraskelse.

Kanonform

- Thomas er i kanonform, og han kommer ikke til å ha noen problemer med å stå 12 runder, men jeg både tror og håper han kommer til å avgjøre lenge før det, sa Steffen Tangstad til NTB.

- Når jeg tenker på kampen har jeg en veldig god følelse, og jeg tror også at kamplisten til Thomas kan lure noen hver. Han står oppført med bare seks knockoutseirer, men nå slår han så hardt at rekordlisten hans ikke forteller sannheten. Alle KO-seirene er dessuten kommet i det siste, sa Tangstad.

Han tror rett og slett ikke folkene bak Bruno Girard er klar over den slagkraften Hansvoll besitter, og derfor mener han at Girard kan få seg en skikkelig overraskelse når han kommer i ringen med nordmannen.

Ikke press

- Jeg føler absolutt ikke noe press før denne kampen. Derfor har jeg en like god følelse som alle de andre som er rundt meg, sa Thomas Hansvoll til NTB.

- Nå har jeg gjort det jeg kan. Grovarbeidet er unnagjort, så nå er det bare finpussen som gjenstår, og den satser jeg på å gjøre unna torsdag kveld, sa Hansvoll.

Han fremsto rolig, avslappet, men også svært alvorlig på pressekonferansen. Kanskje er han litt preget av stundens alvor, selv om han ikke vil være med på det selv.

- Nei, jeg synes ikke jeg merket så mye til alvoret, men de siste dagene nå blir lange, for jeg går jo bare rundt og suser. Prøver hele tiden ikke å tenke så mye på kampen torsdag. Det blir jeg bare sliten i hodet av, sa Hansvoll.

Onsdag er det innveiing i Paris, og da skal både Hansvoll og Girard under 79,4 kg.

- Jeg gikk på vekta i dag tidlig, og da stoppet den på 80,5. Det betyr at vekta er under kontroll, men jeg begynner å føle meg temmelig radmager nå, slo han fast.

Mye sparring

Bruno Girard har forberedt seg godt til torsdagens kamp på hjemmebane like utenfor Paris.

- Forberedelsene mine har vært bra og helt uten problemer. Det er blitt veldig mye sparring, så mye at du ikke må spørre meg om antall runder, for det har jeg i hvert fall ikke oversikt over, sa Girard til NTB.

Promotoren hans, Michel Acaries, mener fortsatt kampen er helt åpen, og han ser ikke bort fra at det kan bli Hansvoll som må opp mot Lou del Valle i løpet av høsten.

- Det er kontraktfestet at vinneren skal møte del Valle. Det kan like godt bli Hansvoll som min mann, sa Acaries tirsdag.

(NTB)

ØYEKONTAKT: Thomas Hansvoll møtte ikke blikket til Bruno Girard.