- Selvtilliten hans er skutt i filler

Keegan refser Rooney.

BYTTET UT: Wayne Rooney er ute av slag og småskadd. I går ble han tatt av banen en halvtime før slutt mot Bolton. Foto: AP/Jon Super
BYTTET UT: Wayne Rooney er ute av slag og småskadd. I går ble han tatt av banen en halvtime før slutt mot Bolton. Foto: AP/Jon SuperVis mer

|||(Dagbladet): Kevin Keegan var en superstjerne i engelsk fotball på 70- og 80-tallet. Seinere gjorde han suksess som manager, mange husker hans «I'd love it»-tirade mot Manchester United som Newcastle-sjef.

Nå er 59-åringen ekspertkommentator for TV-stasjonen ESPN, og i går kom han med et spark mot både Wayne Rooney og United-sjef Alex Ferguson.

Finnes bare én kran Først og fremst mener «King Kev» at England-angriperen ikke likner på seg selv på banen, det gjelder både 2-2-kampen borte mot Bolton og kampene før.

- Prestasjonene hans viser meg at selvtilliten hans er skutt i filler. Hvis United skal komme tilbake og vinne på steder som Bolton, så må de få Wayne Rooney til å fungere. United mangler Rooney for øyeblikket, han er ikke seg selv nå, det er som natt og dag, sier Keegan.
 
Ferguson klagde før helgen på at Rooney er beleiret av media etter den mye omtalte prostitusjons-skandalen. Keegan påpeker at det var 24-åringen som først inviterte den pressen inn i privatlivet sitt.

Derfor må han tåle det når omtalen ikke er like smigrende.

- Du kan ikke ha masse kontrakter og selge bryllupet ditt til ukeblad og så plutselig si «Jeg vil skru av den ene krana, men ikke den andre». Det finnes bare en kran, sier Keegan og kommer med et råd:

- Hvis jeg skal si én ting, så bør man holde hjemmet og familien ute av det, og bare ta løpende oppdrag. Du kan ikke snu deg rundt og si at det er for mye paparazzier og for mye publisitet. I det ene øyeblikket inviterer du til det, og i det neste sier du «jeg vil ikke ha det slik».

Byttet ut i går Rooney gikk av banen etter 61 minutter i går, etter en svak forestilling. United-assistent Mike Phelan forklarer byttet delvis med en ankelskade.

KRITISK: Kevin Keegan mener Wayne Rooney ikke kan klage på negative oppslag når han selv selger bryllupet sitt til pressen. Foto: AP/Scott Heppell
KRITISK: Kevin Keegan mener Wayne Rooney ikke kan klage på negative oppslag når han selv selger bryllupet sitt til pressen. Foto: AP/Scott Heppell Vis mer

- Wayne har fått en smell, og han har spilt med den i et par uker. Vi så at han ikke kom seg inn i områdene vi ønsket, og han kom ikke til sjanser. Derfor måtte vi endre på det, sier Phelan.

United møter Valencia borte i Champions League onsdag, og Ferguson tror Rooney blir klar til det. Det er verre med Ryan Giggs som ble lårskadd i går og er ute i minst to uker.

Ferguson valgte å se positivt det ene poenget i går, som tross alt var mer enn ligaleder Chelsea oppnådde lørdag.

- Vi må gi oss selv ros for at vi kommer tilbake. Det er ikke lett på bortebane når du havner under. Det viser at vi har ryggrad, og mange lag vil slite når de kommer hit, sier Ferguson.

NATT OG DAG: Wayne Rooney er ikke den samme spilleren som forrige sesong, mener Keegan. Foto: REUTERS/Brian Snyder
NATT OG DAG: Wayne Rooney er ikke den samme spilleren som forrige sesong, mener Keegan. Foto: REUTERS/Brian Snyder Vis mer