Semb: - Ble straffet hardt

LUGANO (Dagbladet :på nettet): Sveits - Norge 2-2. Landslagssjef Nils Johan Semb var lite fornøyd med at Norge to ganger mistet ledelsen mot Sveits i kveld. - Vi ble straffet hardt for feilene våre, sier Semb.

Norge ble presset hardt av Sveits i begynnelsen av kampen, men et vidunderlig regissert angrep av Erik Mykland ga norsk scoring på første sjanse. Ståle Solbakken brukte kneet og sendte Myggens nikk i mål.

Sveits utliknet da Stephane Chapusiat sto alene på bakerste stolpe. Og etter at Bent Skammelsrud scoret på straffe, raste Mario Cantaluppi rett igjennom det norske forsvaret, og utliknet til 2-2 et kvarter før slutt.

- Som vi ventet ga Sveits oss en tøff kamp, sier Nils Johan Semb.

Ensom Flo

I perioder hadde Norge store vansker med å komme gjennom det sveitsiske forsvaret i Lugano. Tore André Flo ble ofte helt alene på topp.

- Vi spilte bare godt i perioder. Vi var bra i noen faser av spillet, og ikke så gode andre ganger, sier Semb.

Det norske midtstopperparet Henning Berg og Bjørn Otto Bragstad hadde til tider store problemer med de sveitsiske spissene. Det ble ikke så mye bedre etter at Erik Hoftun erstattet RBK-kollegaen i pausen.

Norge slipper sjelden inn to mål, men tillot i kveld Sveits å komme til seks klare målsjanser i løpet av matchen.

Berg og Bergdølmo må ta en del av skylda for Sveits' første mål, mens hele backrekka var passiv ved utlikningen.

- Vi blir straffet hardt for feilene våre i europeisk toppfotball. Sveits gjorde en god EM-kvalifisering, og var uheldig da de ble slått av Danmark og ikke kom til EM. De har slått blant andre Italia, sier Semb.

Dobbeltdekning

Men Semb ser ikke så mørkt på de defensive svakhetene.

- Dette er ting som det går an å luke bort, sier han.

I Lugano i kveld gjorde Semb fem endringer på laget som slo Tyrkia i Istanbul for fire uker siden. Landslagssjefen mener det var nødvendig å la flere spillere få prøve seg.

- Det er viktig at vi har dobbeltdekning på alle plasser, og at de som ikke spiller vanligvis blir trygge og innkjørte i rollene sine, sier Semb.

Ole Gunnar Solskjær fikk ros av Semb etter en god kamp på flanken. Sammen med Myggen sto han bak de fleste av Norges åtte målsjanser.

- Ole Gunnar var god på høyrekanten, sier Semb.

Sveits-trener Hanspeter Zaugg var stolt over at laget hans holdt Norge til uavgjort.

- Norge er et godt organisert lag med mange gode spillere. Dette var et veldig godt resultat for oss, sier Hanspeter Zaugg.

Dagbladet :på nettet fulgte kampen direkte