Semb: - Det vil være fremgang med 4. kvalifiseringsrunde

Mener de norske lagene ikke får svar før neste hinder i Europa League.

VENT TIL NESTE RUNDE:Toppfotballsjef Nils Johan Semb gleder seg over de norske lagenes prestasjoner i Europa, men mener Fotball-Norge først får svar på om det er fremgang i neste runde.


Foto: Berit Roald / NTB scanpix
VENT TIL NESTE RUNDE:Toppfotballsjef Nils Johan Semb gleder seg over de norske lagenes prestasjoner i Europa, men mener Fotball-Norge først får svar på om det er fremgang i neste runde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Toppfotballsjef Nils Johan Semb gleder seg over de norske lagenes prestasjoner i Europa, men mener Fotball-Norge først får svar på om det er fremgang i neste runde.

Tirsdag gikk Molde videre til 3. kvalifiseringsrunde i mesterligaen, og torsdag avanserte Strømsgodset, Odd og Rosenborg til 3. kvalifiseringsrunde i Europaligaen. Semb er så langt imponert over de norske klubbene.

- Det er positivt. Rosenborg og Odd hadde et godt utgangspunkt, så de visste vi gikk videre, men det er veldig bra av Strømsgodset mot et sterkt Mlada Boleslav, sier Semb til NTB.

Norske lag har de siste sesongene slitt i Europa. Tromsø røk forrige sesong ut mot Vikingur fra Færøyene. Slike blemmer har de norske lagene unngått denne sesongen.

- Overkommelig 2. kvalifiseringsrunde skal i utgangspunktet være en grei oppgave for norske lag, selv om Strømsgodset og Odd har levert sterke prestasjoner mot Mlada Boleslav fra Tsjekkia og Sheriff fra Moldova i år.

- Det er første i 3. kvalifiseringsrunde vi får svaret på om vi ser fremgang. Vanligvis er det et trangt nåleøye å komme til gruppespillet, men det vil være fremgang med fjerde runde. Trekningen har mye å si, men i den neste runden har de norske fått overkommelig motstand, sier Semb.

Molde har startet sin vei mot mesterligaen. Pyunik Jerevan ble knust 5-0 hjemme, mens det ble 0-1-tap i Armenia. I neste runde venter kroatiske Dinamo Zagreb for et Molde-lag som sliter i eliteserien.

- Molde på sitt beste skal være på høyde med Dinamo Zagreb, selv om kroatene blir sett på som favoritter fra et nøytralt ståsted, sier Semb.

- Viktig Norge har tatt et steg tilbake i den europeiske klubbfotballen de siste årene. Mens Danmark jevnt kvalifiserer seg til mesterligaen med forskjellige klubber, har Norge ikke deltatt i gruppespillet siden 2007/2008 med Rosenborg.

I Europaligaen kom Molde og Rosenborg til gruppespillet i 2012/20013-sesongen, mens Tromsø var heldige i 2013/2014-sesongen da de fikk plass i gruppespillet tross tap i 4. kvalifiseringsrunde. Motstanderen Besiktas ble kastet ut av turneringen.

I fjor stoppet alle de norske klubbene i tredje runde eller tidligere. I år har de en alle tiders mulighet til å nå siste kvalifiseringsrunde før gruppespillet.

- Det er generelt viktig å komme ut i Europa. Det er viktig å få internasjonal matching. Det vil utvikle spillerne. Det blir en spennende runde, sier Semb.

(NTB)

Har du et tips angående Norway Cup?

Norway Cup er som mange vet snart i gang igjen! Årets turnering er den 43. turneringen i rekken, og i år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

God sommer!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer