Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Semb: - Flaks for første gang

Israel - Norge 0-1. Nils Johan Semb var misfornøyd med et reservepreget landslag mot Israel. Bare flaksen og resultatet gledet.

Norge hadde full kontroll i kampens første 45 minutter, men ble overkjørt i 2. omgang og var heldig som klarte å hale seieren i land.

- Det er første gang jeg har hatt flaks med dette laget. Det var en pluss- og en minus-omgang. Før pause talte jeg 5-2 i sjanser til oss, i 2. omgang tipper jeg at det ble 9-1 til Israel. Det er for dårlig, sier Semb.

Bent Skammelsrud ble matchvinner i sin 25. landskamp.

Svett Frode Olsen

Manglende rutine er en årsak til at Norge helt mistet grepet da Israel byttet ut en midtstopper med en spiss og økte trykket framover. Frode Olsen hadde en like svett 2. omgang i målet som Espen Baardsen hadde en fredelig 1. omgang.

Israels aller største sjanse kom på straffespark etter Egil Østenstads felling av Najwan Ghrayib i det 59. minutt. Olsen kastet seg feil vei, men Avi Nimny skjøt i innsiden av stolpen og ut på banen.

Straffesparket som ga Norge seieren kom da en israeler tok livtak på Bjørn Otto Bragstad ved et norsk hjørnespark.

- Klar straffe

Pierluigi Collina blåste mens ballen var på vei mot John Carew, og verken spillere eller publikum forsto så mye. Men straffen var klar nok.

- Den var helt klar, men det er bare gode dommere som ser slikt, sa Semb.

Bent Skammelsrud knallet straffen i mål, og for første gang fikk Semb se laget sitt score kampens første mål. I de fire foregående kampene scoret motstanderen først.

De to største norske sjansene kom med få sekunders mellomrom i det 45. minutt.

Så ble det ikke flere norske sjanser før i det 76. minutt, da Carew holdt på å sette inn Østenstads innlegg med et akrobatisk brassespark.

Et israelsk frispark som traff tverrliggeren på overtid var det siste i en lang rekke sjanser, og en endelig markering av at Norges landslag endelig har marginene på sin side igjen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling