Semb: - Føles som en seier

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Norge - Danmark 2-2. På overtid steg John Carew til værs og nikket inn utlikningen. - Det føles som en seier, sier Nils Johan Semb.

Tre minutter på overtid reddet Carew Norge fra et ufortjent nederlag på Ullevaal. Akkurat som Steffen Iversen mot Spania i EM for to år siden, gikk ballen i en langsom bue over keeperen.

- Når kampen blir sånn, føles dette som en seier. Jeg ble veldig glad, for mot slutten der hadde vi nesten gitt opp, sier Nils Johan Semb til TV2.

- Dette var ordentlig gøy. Det er lenge siden du har sett et norsk landslag spille så godt. Vi skulle hatt tre poeng, for vi var klart best. Jeg er både glad og litt forbanna for at vi ikke får det vi skal ha, sier landslagssjefen.

Fram til utlikningen hadde Jon Dahl Tomasson scoret på to av Danmarks kun tre virkelige sjanser på Ullevaal.

Verst var det da Milan-spissen fikk stå helt aleine i feltet og styre inn ballen med panna etter 71 minutter.

- Vi bør være bedre i markeringsspillet foran eget mål. Resten var veldig bra, sier Semb.

Et drøyt kvarter tidligere hadde John Arne Riise dunket inn norsk utlikning på rein vilje. En opprulling fra Steffen Iversen og Ole Gunnar Solskjær endte hos Liverpool-proffen som la alle styrke bak skuddet som sklei under Thomas Sørensen og inn i mål.

Semb protesterte

Hvilken jubel på et fullsatt Ullevaal! Før utlikningen hadde dommer Hugh Dallas oversett at Martin Laursen rygget inn i Solskjær, som lurte stopperen med en tunnell. Nils Johan Semb måtte stoppes på vei inn på banen med protestene.

Og den skotske dommeren brydde seg heller ikke om at Iversens bein ble hektet innefor 16-meteren like etter.

- Vi ble snytt for to straffer, mener Nils Johan Semb.

Danskene satset på kvalitet før pause. Tomassons ledermål kom etter et nydelig forspill av backen Niklas Jensen. Manchester City-spilleren startet på egen halvdel, fikk ballen tilbake og rundet Frode Grodås. Så kunne AC Milan-spissen Tomasson enkelt breiside inn 1-0.

Før målet hadde de norske «fjeldapene» kjørt over danskene. Viljen og gutsen var så stor at Eirik Bakke til og med slo Henning Berg i en hodeduell i eget felt.

Norge styrke kampen

Og før Tomasson økte til 2-1, styrte Norge kampen totalt. Men sjelden har Sembs menn vært så overlegne mot et så godt mannskap som det danske.

I iveren på utlikning og trøstepoeng i EM-starten kjørte Semb inn John Carew som ekstra spiss. Ti sekunder før tilleggstiden var ute, stusset han inn utlikningen. Nils Johan Sembs fotballiv som landlsagssjef er sikret en stund videre.

Han var også offensiv etter kampen:

- Dette laget skal vi slå i Idrætsparken, sier Semb.

Men selv med ett poeng i kveld må trenger Norge full pott borte mot Romania 12. oktober, og hjemme mot Bosnia-Hercegovia fire dager etter.

(Dagbladet.no)

REDINGEN: På overtid reddet John Carew (nummer 18) uavgjort for Norge. Steffen Iversen, Tommy Svindal Larsen, John Arne Riise og Ronny Johnsen (i bakgrunnen) kaster seg inn i feiringen.