Semb: - Nytter ikke å sutre

Nils Johan Semb tenker posititivt etter Norges uheldige trekning av VM-kvalifiseringen i dag. - Det er fortsatt tre poeng å hente i hver kamp, sier Semb til Dagbladet :på nettet.

Semb møtte de andre landslagssjefene i VM-pulja til møte i formiddag. De ble ikke enige om noe, og kampprogrammet ble avgjort ved trekning.

- Ingen av prinsippene våre gikk igjennom. Men det nytter ikke å sutre, sier Semb.

I trekningen fikk Norge tre av de fire første kampene på hjemmebane, men bare to av de seks siste på Ullevaal.

Resultatet var langt fra det Semb håpet på. Han ville heller repetert EM-kvaliken der Norge fikk hjemmekamp mot et av de beste lagene.

- Dette var ikke ideelt, sier Semb.

Landslagssjefen regner Polen og Ukraina som de sterkeste motstanderne i pulja. Derfor var det ikke gunstig å møte landene borte på tampen av kvalifiseringen.

- Hvordan er denne VM-pulja sammenliknet med EM-gruppa vi vant?

- Jeg tror denne er sterkere enn den vi hadde sist.

- Men du har et sterkere lag også?

- Jeg vet ikke det. Jeg har fryktelig mange spillere på benken i klubber.

- Og hvis de får nok matchtrening?

- Da ser det nok litt annerledes ut, sier Semb.

Semb hadde følge med fotballpresident Per Ravn Omdal og toppfotballeder Sven Rustad til møtet i Warzawa i dag. Omdal hevder at det blir stadig vanskeligere å komme til enighet om trekningene. Han får støtte av Semb.

- Det var ikke noen interesse for å bli enige i det hele tatt, sier Semb.

Det mest positive med trekningen er at Norge fort kan samle seg en poengledelse med seirer mot antatt svakere lag i starten av kvaliken.

- Det er uansett tre poeng å hente i hver kamp, sier Semb.

Norges første kamp i kvalifiseringen spilles 3. september i høst. VM-sluttspillet foregår i Japan/Sør-Korea sommeren 2002.

Her er resultatene fra trekningen:

2000: 3/9 Norge - Armenia, 8/10 Wales - Norge, 11/10 Norge - Ukraina.

2001: 25/3 Norge - Polen, 28/3 Hviterussland - Norge, 3/6 Ukraina - Norge, 6/6 Norge - Hviterussland, 2/9 Polen - Norge, 5/9 Norge - Wales, 7/10 Armenia - Norge

Kampen i Wales i høst kan bli den første fotballandskamp som spilles på praktfulle Millennium Stadium i Cardiff.

- Hjemmekampen mot Norge er den største i kvalifiseringen for oss, og vi håper å kunne spille den på Millennium Stadium foran et stort publikum, sier generalsekretær David Collins i det walisiske fotballforbundet.

Norge spilte mot Wales i Cardiff for seks år siden, og vant da 3-1 på slitne Ninian Park. Splitter nye Millennium Stadium har 72.500 sitteplasser og var hovedarena i fjorårets rugby-VM.

MISFORNØYD: Nils Johan Semb var ikke fornøyd med VM-trekninga, men vil likevel ikke bruke krefter på å klage.