Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Semb: - Ufint av Fjørtoft

Nils Johan Semb og Henning Berg slår tilbake mot Jan Åge Fjørtoft, som antydet at «beleilighetsforfall» er grunn til at Norge mønstrer et tilnærmet B-lag mot VM-klare Tunisia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er litt ufint å antyde at det er «fakede» forfall når det faktisk er reelle skader. Jeg må forholde meg til mitt eget medisinske apparat og de beskjeder jeg får derfra, og de sier at det er reelle forfall alle sammen, sier Semb til NTB.

- Alle de tre som meldte forfall før helgen var 100 prosent uaktuelle, de var heller ikke på banen i helgen. Så røk en hel del ut på grunn av skader de pådro seg lørdag og søndag. Jeg sa til legen at vi fikk ta hjem spillere det var tvil om, men både på grunn av tidsnød og skadenes karakter var ikke det aktuelt.

Landslagskaptein Henning Berg skulle stått i spissen for det på papiret sterkeste lag Norge har mønstret på lang tid, men i løpet av fem dager etter uttaket forsvant 10 av 16 uttatte utespillere ut med skader. Dermed representerer 32-åringen en stor del av landslagsrutinen i en tropp hvor 11 av 19 spillere ble innkalt som erstattere dagen før avreise.

Tar feil

- Jeg tror Jan Åge tar feil når han sier det ville vært langt færre forfall om vi skulle spille mot Argentina på Ullevaal. Det er litt tilfeldig at det kom så mange skader på en gang, men det har også sammenheng med at det er på slutten av sesongen. Da er det lettere å bli skadet, sier Blackburn-spilleren.

- Om kampen hadde gått i september, ville det ikke vært så mange som ble skadet på en gang.

Semb var lettere fortvilet da forfallene strømmet inn søndag, men bestemte seg for å se det positive i situasjonen. Mange av spillerne som har vist seg fram i årets tre uoffisielle landskamper får nå en ny sjanse, mot kvalifisert motstand og med rutinerte medspillere som Berg, Erik Hoftun og Tore André Flo å støtte seg på.

Ser det positive

- Denne samlingen blir noe helt annet enn jeg tenkte. Det blir nesten en ny «ligalandskamp», men det hjelper ikke å deppe og være negativ. Jeg vil se mulighetene som finnes i gruppen jeg har med meg. Det er OK å kunne gi andre spillere sjansen, og jeg velger å se det den veien, sier Semb.

- Vi har hatt gode resultater og stor innsats i ligalandskampene, og jeg er ikke redd for at det vil skorte på det. Jeg kan ikke garantere hvor bra det blir, men vi skal iallfall gjøre vårt beste mot en VM-klar nasjon.

Søndag ga han signal til administrativ leder Bjørn Nilsen om hvilke spillere han ønsket å kalle inn, og Nilsen brukte ettermiddagen og kvelden på å få tak i spillerne og arrangere reisen deres.

- Heldigvis var nesten alle klare, sier Semb. Det var et par unntak, men Semb vil ikke si hvilke spillere han ikke fikk med seg.

0-0-eksperter

Landslagssjefen har sett Tunisias kamp mot Sør-Korea nylig på video. Da stilte tunisierne med bare hjemlige spillere, nå har de hentet hjem utenlandsproffene og tatt stjernespissen Adel Sellimi inn i varmen etter at han en stund ble holdt utenfor som følge at han nektet å stille opp i en privatlandskamp.

Tunisia ble slått ut av afrikamesterskapet i januar uten å ha scoret et eneste mål, og har nå spilt fem kamper på rad uten å score.

- De er 0-0-spesialister. Det er sjansefattig begge veier når de spiller, med solid forsvarsspill. De prøver å spille kontringsfotball, sier Semb om nasjonen som mandag kveld plutselig sto uten trener ettersom Henri Michel gikk på dagen.

Før helgen ble også assistenttrener Albert Rust sparket og erstattet av to tunisiere, som nå får midlertidig hovedansvar de neste ukene.

(NTB)

TUNIS 20020325 Nils Johan Semb måtte skaffe 11 erstattere på rekordtid før landskampen mot Tunisia neste onsdag. Mandag ankom en litt betenkt landlagstrener Tunisias hovedstad Tunis. Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!