Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Semb: - Ufortjent tap

BRUSSEL/OSLO (Dagbladet.no): - Jeg er litt forbannet, for dette var ufortjent, sier Nils Johan Semb. Norge tapte etter å ha kontrollert Belgia det meste av kampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Si din mening: Bør Semb fortsette å satse på 4-4-2? Åtte minutter før slutt scoret Belgia kampens eneste mål. Fram til det hadde Norge god kontroll, og Nils Johan Semb mener det var ufortjent at Norge tapte privatkampen på Kong Baudouin Stadion.

- Forsvaret fungerte nærmest perfekt i 75 minutter, men mye raknet etter at Henning Berg måtte ut, sier Semb til NTB.

Berg merket antydning til strekk. Christer Basma gikk inn i midtforsvaret, mens Vidar Riseth overtok for Basma som høyreback.

- Det var ikke så mye Belgia som var dårlig, men vi som fikk dem til å se slik ut. Det var en tøff fysisk kamp mellom to jevne lag, sier Semb.

Landslagssjefen var brukbart fornøyd med forsøket på 4-4-2. Likevel ble det ingen uttelling offensivt, noe dommeren må ta sin del av skylda for.

Snytt for straffe

Etter 34 minutter av kampen var dommeren nær ved å gi Norge straffe. Ole Gunnar Solskjær flikket mot Leo i feltet, men ballen skiftet retning på en belgisk hånd. Dommer Paulo Silva fra Portugal løftet fløyta mot munnen, men valgte å ikke blåse.

Spissparet Solskjær og Carew klarte å kombinere fint noen ganger, men kom aldri nærmere mål enn en stor og et par nesten-sjanser.

Allerede etter 14. minuter hadde John Carew en gedigen sjanse til å gi Norge ledelsen. Solskjær spilte fram spissmakkeren, som rundet keeper. Men den store Valencia-spissen kom for langt ut på siden, og satte ballen i nettveggen fra tre meters hold.

Øyvind Leonhardsen hadde et par gode skuddforsøk som ble reddet av Belgias keeper Geert De Vlieger.

Iversen skadd

Steffen Iversen forlot nok en gang banen på grunn av skade. Snaue ti minutter inn i andre omgang forlot han banen med noe som kunne se ut som et overtråkk. Han gikk imidlertid av banen på egne bein, og trolig var ikke dette starten på et nytt skademareritt for formspiller Steffen Iversen.

Norge førte kampen med høyt aggresivt press i åpningen av andre omgang. Etterhvert tok imidlertid belgierne mer over.

Avsluttet i 4-5-1

Norge la om til 4-5-1 etter at Tore André Flo var kommet inn for Carew og Jan Derek Sørensen for Solskjær.

Omleggingen var imidlertid ikke nok til å holde Belgia unna. Åtte minutter før slutt havnet ballen hos innbytter Stefaan Tanghe etter at John Arne Riise tapte en hodeduell. Tanghe vendte bort Christer Basma og satte ballen i mål fra sju meter.

SKADD:</B> Steffen Iversen i kamp om ballen med Wesley Sonck. Iversen haltet av banen tidlig i andre omgang, trolig med overtråkk.
UHELDIG: Christer Basma (t.v.) ble vendt bort før Belgias mål. Her forsøker han å stoppe Danny Boffin.
FLANKE: John Arne Riise gjorde en god kamp på venstre flanke. Her forsøker Eric Deflandre å stoppe Liverpool-spilleren.
Hele Norges coronakart