Semb: - Useriøst VM

Nils Johan Semb mener det overståtte VM for klubblag ikke bør gjentas neste år. I landslagssjefens øyne er hele turneringen useriøs.

Finalen mellom de to brasilianske lagene Corinthians og Vaco da Gama ble en kjedelig og pinlig forestilling - og det måtte straffekonk til før Corinthians kunne kalle seg verdens beste klubblag.

Landslagssjef Nils Johan Semb mener hele turneringen er et stort gjesp.

- En slik turnering er ikke på sin plass, den er trengt inn i en fra før trang terminliste. Dessuten er det for ukjent nivå til å kalle dette for VM. Det appellerer iallfall ikke til meg, sier Nils Johan Semb til Dagbladet.

Han har stort sett kun sett Manchester Uniteds kamper, for å holde seg oppdatert på landslagsspillerne Ole Gunnar Solskjær og Henning Berg.

Ikke savn

- Det er ikke noe savn etter en turnering som dette. Vi har VM hvert fjerde år og det gir bedre referanser til hvem som er best i verden, enn et VM for klubblag som virker påklistret.

- Interessen virker ikke å være stor. Lagene har ikke fått forberede seg skikkelig, noe som er enkelt å se. Da blir det useriøst. Lagene virker bare halvmotiverte hele veien, iallfall de to europeiske lagene.

- Med gode forberedelser ville også resultatene sett annerledes ut, mener Semb.

Ikke
gjennomførbart

- Når United må trekke seg fra FA-cupen for å være med på dette, blir det helt feil. Det er et tydelig tegn på at dette ikke er gjennomførbart på en skikkelig måte.

- Penger har nok vært en vesentlig faktor her, men sportslig må det være mer interessant med en VM-kamp mellom Norge og Brasil enn turneringer som dette.

- Det gir også bedre og riktigere referanser, sier Nils Johan Semb.